Γεύμα στον ανακαινισμένο Travolta

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια με ειδίκευση στο ψάρι επιστρέφει με νέο ντεκόρ και την ίδια ψηλή ποιότητα στα πιάτα του

6.10.2016 | 15:30
Γεύμα στον ανακαινισμένο Travolta
Εντυπωσιακός ο πύργος που σχημάτιζαν οι φιλεταρισμένες σαρδέλες, περασμένες όμορφα από το τηγάνι, οι οποίες έδεναν με μους παντζαριού

 

 «Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά». Τα λόγια της γνωστής Αμερικανίδας συμβούλου μαγειρικής Julia Child ήρθαν στο μυαλό μου ευθύς μόλις πήρε θέση στο τραπέζι το καρπάτσιο τσιπούρας με ολόφρεσκα αυγά αχινού. Η γεύση της, αγνή και αληθινή, προκαλεί πραγματική ευχαρίστηση. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

 

Ο λόγος για το ψαρο-εστιατόριο Τραβόλτα. Είχα καιρό να δοκιμάσω τα πιάτα του. Με καινούργια εμφάνιση, ο χώρος του έγινε όμορφος και ταιριαστός με την κουζίνα του. Σε περίοπτη θέση το ξύλινο ψυγείο με τον πάγο. Μου αρέσουν τα λευκά, μακριά τραπεζομάντιλα που ενισχύουν την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας. Στο μενού αναγράφεται θαλασσινό τροφολόγιο και στην πρώτη σελίδα του μπορείς να διαβάσεις όλους τους στίχους του Μαραμπού του Νίκου Καββαδία.

 

Γεύμα στον ανακαινισμένο Travolta
Με καινούργια εμφάνιση, ο χώρος του Τραβόλτα έγινε όμορφος και ταιριαστός με την κουζίνα του.

 

Η αρχή έγινε με μια πιατέλα με σασίμι από γόπα και μια γραμμή από αυγά αχινού, γόπα με αυγά φρέσκιας πέστροφας, ωμή γαρίδα γάμπαρη από την Πρέβεζα με θυμάρι και λεμόνι και μπαρμπούνι ταρτάρ με αχινό, ψιλοκομμένη πιπεριά, σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και σταγόνες λεμόνι (€19,80). Ήταν όλα πολύ φρέσκα. Η μάλλον ουδέτερη γεύση της ωμής φιλεταρισμένης γόπας δένει ιδανικά με τον αχινό, αναδεικνύοντας τη γλύκα του, και ταιριάζει και με τα αυγά πέστροφας. Η γαρίδα, με τη διακριτική γεύση του λεμονιού, αποδεικνύεται πεντανόστιμη, όπως και το μπαρμπούνι. Η ταραμοσάλατα (€5,50) ήθελε λίγο περισσότερο λεμονάκι, ενώ η φάβα Σχοινούσας με χέλι καπνιστό, τυλιγμένο σε λαρδί μαύρου χοίρου και ψημένο ελαφρά για να βγάζει τα αρώματά του, σε κατακτούσε με την πρώτη μπουκιά (€15,70). Εντυπωσιακός ο πύργος που σχημάτιζαν οι φιλεταρισμένες σαρδέλες, περασμένες όμορφα από το τηγάνι, οι οποίες έδεναν με μους παντζαριού (€9,80). Και πριν προλάβουμε να αφήσουμε τα πιρούνια μας, κατέφθασε, εντυπωσιακό μέσα στη λευκή πιατέλα, το φρέσκο καλαμάρι κοντοσούβλι (€16), που συνοδευόταν από ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα, ψημένο ιδανικά και τρυφερό. Ακαταμάχητο αποδείχθηκε το πληθωρικό πιάτο με φρέσκια σουπιά και κριθαράκι μαγειρεμένο στο μελάνι της, που στην κορυφή του φιγουράριζε χοντροτριμμένη νιώτικη γραβιέρα ωρίμανσης (€15,90). Η βουτυρένια γεύση του τυριού ισορροπούσε με την πλούσια γεύση που χάριζε το κριθαράκι.

 

Τη χαριστική βολή έδωσε το κοντοσούβλι με φιλεταρισμένες γόπες και μπαρμπούνια με ωραίο κάπνισμα στη γεύση και συνοδευτική μους παντζαριού με κρεμμυδάκι και κρίταμο. Αληθινό γλέντι θαλασσινών γεύσεων που συνοδεύεται από εξαιρετικό και ευγενικό σέρβις. Στον Τραβόλτα υπάρχει συνέπεια στην κουζίνα και προσήλωση στην ποιοτική φρέσκια ύλη. Χαίρεσαι τις καθαρές γεύσεις. 

 

Γεύμα στον ανακαινισμένο Travolta

 

 

Αγ. Παύλου 33 & Αρκαδίας
210 5719222
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού