Στο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις σε ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια μουσείου στην πόλη

27.4.2016 | 16:33

 

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μια εξαιρετική ξενάγηση στα αρχαιολογικά εκθέματα που αφορούν την ιστορία του αμπελιού και του κρασιού και τον ρόλο του στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Με οδηγό τον αρχαιολόγο, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και να διαπιστώσει πώς το κρασί είχε πρωταγωνιστική θέση στη ζωή των αρχαίων ελλήνων είτε μέσω της διονυσιακής λατρείας, είτε στα συμπόσια και στην παραγωγή, αλλά και στην καθημερινότητα και στην ιατρική. Εμπειρία που αξίζει να ζήσεις και συνδυάζεται επιτυχημένα με το αιγαιοπελαγίτικο μενού και τα κρασιά των νησιών στο Cycladic Café. 

 

Tο φαγητό είναι πολιτισμός και είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση Taste of Culture που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες να συνδυάσουν την ξενάγηση στο Μουσείο με την οινογαστρονομία του Αιγαίου.

 

Στο Cycladic Café, το καφέ εστιατόριο του Μουσείου το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα μπορείς να δοκιμάσεις ένα μενού εμπνευσμένο από αιγαιοπελαφίτικες γεύσεις. Το Catering Μπεγνής το οποίο επιμελείται τα πιάτα του εστιατορίου προτείνει δύο μενού, το Αegean Taste και το Aegean Cheese & Wine. Η Τrip2Taste που συνεργάζεται με το Μουσείο προτείνει κρασιά από  . Η γευστική περιπλάνηση ξεκινά μετους Αιγαιοπελαγίτικους αμπελώνες για να συνδυάσει ο επισκέπτης το γεύμα του. Τι δοκιμάσαμε: Ωραία βελουτέ πράσου που συνοδεύεται από μπρουσκέτα με μυκονιάτικη λούτζα. Ακολουθούν τα κασιώτικα ντολμαδάκια με ρύζι και μυρωδικά και συνοδεύονται με σάλτσα γιαουρτιού. Τη σκυτάλη στο τραπέζι παίρνει η διάσημη ρεθιθάδα της Σίφνου σιγομαγειρεμένη στον φούρνο και ενισχυμένη με λεμόνι και δεντρολίβανο. Το μιλφέιγ μελιτζάνας με ρατατούιγ λαχανικών συνδυάζεται με κρέμα από τυρί καλαθάκι Λήμνου και δυόσμο. Το τελευταίο πιάτο που προσγειώθηκε στο τραπέζι ήταν φιλέτο από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής μαριναρισμένο σε ξύσμα λεμονιού, θυμάρι και φρέσκια ρίγανη με φαγόπυρο αρωματισμένο με μυριστικά.

 

Γλυκός επίλογος με λουκουμαδάκια λουσμένα με μέλι και καρύδια και δίπλα παγωτό κανέλα. Τα πιάτα συνοδεύουν κρασιά των νησιών τα οποία κάθε μήνα θα αλλάζουν, έτσι ώστε όσοι επισκέπτονται το Cycladic Café να έχουν τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν. Το ταξίδι στις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις μπορείς να το απολαύσεις κάθε Παρασκευή από τις 12:30 έως τις 15:30 με 55 ευρώ. Κάθε Πέμπτη, από τις 18:30 έως τις 21:00, σερβίρεται το Aegean Cheese & Wine με 35 ευρώ, με πλατό όπου φιγουράρουν τέσσερα τυριά από τα νησιά του Αιγαίου και συνοδεύονται αντίστοιχα με κρασιά (αφρώδες, λευκό, ροζέ, ερυθρό) Ελλήνων οινοπαραγωγών. Το φαγητό είναι πολιτισμός και είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση Taste of Culture που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες να συνδυάσουν την ξενάγηση στο Μουσείο με την οινογαστρονομία του Αιγαίου.

 

Στο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4
210 7228321
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

TwoMinutes Angie |