Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Το εστιατόριο Ziller's, στην κορυφή του φερώνυμου ξενοδοχείου, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις προτού καν καθίσεις στο τραπέζι τους. Το θέαμα από τη σάλα του εστιατορίου ξεπερνά ακόμα και τις ικανότητες του καλλιτέχνη αρχιτέκτονα Ziller που έχει σχεδιάσει το κτίριο.

 

Οι σύγχρονες διακοσμητικές παρεμβάσεις του αρχιτέκτονα Κώστα Βλαχογιάννη στη σάλα έχουν να προσθέσουν τον δικό τους λόγο. Κυρίαρχο στοιχείο είναι οι τοίχοι, «ντυμένοι» με 2.000 αληθινά φυτά που καλύπτουν 40 τ.μ. και συνδυάζονται με πράσινο μάρμαρο. Το εντυπωσιακό περιβάλλον θα σε τραβήξει μεμιάς, όμως αν στρέψεις το βλέμμα σου στο μενού δεν θα βγεις χαμένος.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Ο σεφ Παύλος Κυριάκης κάνει εξαιρετική δουλειά στην κουζίνα, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα και μυρωδικά, φτιάχνοντας πιάτα με μεστή νοστιμιά. Με οδηγό τον άψογο υπεύθυνο της σάλας και σομελιέ Θανάση Κοτρόπουλο θα ξεναγηθείς στον κατάλογο του φαγητού και στη λίστα κρασιών για να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές.

 

Το καλωσόρισμα του σεφ είναι εντυπωσιακό, αφού σε εισάγει στη φιλοσοφία της κουζίνας του με τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις.

 

Το τραπέζι, λοιπόν, θα κοσμήσουν marshmallow τζατζίκι με εξαιρετική υφή, ταρτάκια με βελούδινη μους ταραμά, άψογα τηγανισμένες ζεστές κροκέτες ψαριού και βούτυρο δουλεμένο με μυρωδικά και σχοινόπρασο. Καμία αμφιβολία για τις «δημιουργικές ελληνικές προθέσεις» του σεφ, οι οποίες επιβεβαιώνονται στη συνέχεια.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Εξαιρετικό είναι το μοσχαρίσιο ταρτάρ με μανιτάρια, τριμμένο κρόκο αυγού, παγωτό παρμεζάνας και τραγανό μπριός (€16). Υπέροχα αρωματικό, ενώ το τραγανό ωμό μανιτάρι παίζει με την απαλή υφή του κρέατος. Αρωματική έκρηξη δέχεσαι και από τα μανιτάρια με σαμπαγιόν φουντούκι, λάιμ, καβουρντισμένα φουντούκια και σάλτσα χοιρινού (€14).

 

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι υφών και γεύσεων κάνει η κρέμα πατάτας με τυρί Σαν Μιχάλη και διακριτικό άρωμα τρούφας. Στην καρδιά της κρύβεται ένας ρευστός κρόκος αυγού, ο οποίος σπάει με το πιρούνι και γεμίζει το πιάτο, ενώ στην ολοκλήρωση της εμπειρίας συμβάλλουν αποφασιστικά τα σπαράγγια και τα μικρά τραγανά κομμάτια από χαμόν (€14).

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Ο μπακαλιάρος με λευκή σάλτσα βουτύρου, παντζάρι, σκόρδο και μαϊντανό (€23) τηρεί τις ισορροπίες και η σέλα αρνιού με ρεβίθια, μους από ταχίνι και παστέλι (€24) δίνει ένα πιάτο με αποδομημένη αίσθηση Μαρόκου.

 

Για τον αποχαιρετισμό, τον ρόλο του επιδορπίου αναλαμβάνουν το σαραγλί με φιστίκι, φράουλες και παγωτό ανθόνερο (€9), καθώς και η τάρτα σοκολάτας με ναμελάκα ελληνικού καφέ, νότες εσπεριδοειδών και σορμπέ μοσχολέμονου (€10). Το εστιατόριο Ziller's είναι προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

The Ziller's, Μητροπόλεως 54, κέντρο, 210 3222277