Point A: κοκτέιλ και tapas με θέα την Ακρόπολη

Στο roof garden του Herodion Hotel για όμορφες βραδιές

27.8.2019 | 10:07
Point A: κοκτέιλ και tapas με θέα την Ακρόπολη
Ο χώρος της ταράτσας του Point A ανανεώθηκε φέτος με πληθωρική μπάρα που σερβίρει signature cocktails υπό την επιμέλεια της Barflies.

 

Όσοι ψάχνουν τις καλύτερες βραδινές καλοκαιρινές ταράτσες της Αθήνας κρατούν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις τους το Point A Bar & Restaurant στο roof garden του Herodion Hotel στη γειτονιά της Ακρόπολης, μια επιλογή που δικαιολογείται από το περιβάλλον της εξαιρετικής υπό τον αττικό ουρανό σάλας του εστιατορίου, η οποία σου προσφέρει απλόχερα την αμεσότητα της οπτικής επαφής με τον Παρθενώνα, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τον λόφο του Φιλοπάππου και στο βάθος τον Λυκαβηττό.


Ο χώρος της ταράτσας του Point A ανανεώθηκε φέτος με πληθωρική μπάρα που σερβίρει signature cocktails υπό την επιμέλεια της Barflies, ψηλά τραπέζια και σκαμπό ντιζάιν για να πιεις το ποτό σου και να το συνοδεύσεις με tapas αλλά και με αναπαυτικούς καναπέδες για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τα χρώματα του δειλινού που βάζουν φωτιά στον ουρανό με τα γιασεμιά ολόγυρα να μοσχοβολούν.

 

Η κουζίνα έχει την οικεία πλέον για το A point μαγειρική υπογραφή των δύο σεφ της. Ο Μάριος Πιρπιρίδης και ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης αναζητούν τρόπους να πρωτοτυπήσουν, χωρίς να απομακρυνθούν από τις ρίζες τους. Προσπαθούν να είναι δημιουργικοί, χωρίς το φαγητό τους να υστερεί σε νοστιμάδα και βαθύτητα γεύσης. Θέλουν να δηλώνουν χωρίς περιστροφές την προτίμησή τους στα ελληνικά ντόπια υλικά, αλλά δεν διστάζουν, όπου νομίζουν ότι χρειάζεται, να δανειστούν ιδέες και υλικά με ασιατικές καταβολές.

 

Point A: κοκτέιλ και tapas με θέα την Ακρόπολη
Churros με μους ρυζόγαλου, λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσσους.

 

Το αποτέλεσμα φαίνεται να δικαιώνει τη προσπάθειά τους. Το νέο καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου και το tapas bar είναι, πρώτα απ' όλα, από αυτά που διαβάζονται ευχάριστα και αυτό είναι σημαντικό, καθώς έτσι κερδίζουν την πρώτη μάχη των εντυπώσεων ‒ οι εντυπώσεις παραμένουν στο ίδιο επίπεδο και στη συνέχεια.

 

Το ιμάμ μπαϊλντί με φουρνιστές ντομάτες (€9) αποτελεί μια εντελώς διαφορετική άποψη για το πασίγνωστο και αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο. Το ίδιο και ο «μουσακάς στο χθες και στο σήμερα» (€10). Η μυκονιάτικη σαλάτα με αβοκάντο, αγγούρι, τοματίνια, ξινοτύρι και λούζα Μυκόνου (€11) αποδεικνύεται υποδειγματικά δροσερή και η κρητική, με ασκορδουλάκους, νεροκάρδαμο, καρπάτσιο παστού μπακαλιάρου και καλοκαιρινή τρούφα (€12), είναι καλοδουλεμένη και ισορροπημένη.

 

Από τα πρώτα πιάτα της θάλασσας, το αλίπαστο σκουμπρί με ξινόμηλο, σελινόριζα και πικάντικη σάλτσα μυρωδικών (€11) κρατά ισορροπίες μεταξύ καυτερού και γλυκού, ενώ από τα ζυμαρικά ένα κλασικό νησιώτικο πιάτο, το χταπόδι με μακαρόνι, μεταμορφώνεται από τους σεφ σε ραβιόλια με ραγού χταπόδι και σάλτσα από τους χυμούς του (€16).

 

Point A: κοκτέιλ και tapas με θέα την Ακρόπολη
Σοφρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο.

 

Εξαιρετικό, με βαθιά νοστιμιά, αποδεικνύεται το κοτόπουλο με υπέροχο λεμονάτο αρακά και καπνιστά κρεμμύδια (€18), ενώ οι γευστικές ψητές γαρίδες με ξινόχοντρο και spicy νερό ντομάτας (€22) ακολουθούν με συνέπεια τον δρόμο της αναγεννημένης παράδοσης.


Το μενού των tapas είναι ενδιαφέρον, πολυεθνικό και fusion. Ανακατεύει, με καλή θεωρητική και πρακτική υποστήριξη από τους σεφ, υλικά και τεχνικές. Μπορείς, ανάλογα με τις διαθέσεις σου και το ποτό που έχεις διαλέξει, να πας από το λαβράκι ceviche με συριανό λουκούμι πιπερόριζας (€12) στο τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού (€7) ή στους λουκουμάδες Jalapeños με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας (€8).

 

Μπορείς να έχεις στο ίδιο τραπέζι από πατέ φουαγκρά σε μακαρόν με τσάτνεϊ βερίκοκου (€7,50) και τερίνα κατσικίσιου τυριού με πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης (€11) έως υπέροχα αφράτα ψωμάκια ατμού με καβουρμά Θράκης και στην κορυφή τηγανητό αυγό (€11), μαντλέν με chorizo και τυρί σουλγούν (€6) και ζαμπόνι Νάξου σε αεράτη μπαγκέτα (€11).

 

Point A: κοκτέιλ και tapas με θέα την Ακρόπολη
Καρμπονάρα με ζαμπόνι Νάξου.

 

Η μεταπήδηση από κουζίνα σε κουζίνα και υλικό σε υλικό γίνεται με καλοζυγισμένα βήματα που δεν ταράζουν την ομοιογένεια του μενού και τη συνέχεια των γεύσεων.

 

Για το τέλος, εντυπωσιακή Πάβλοβα καραμέλας με ινδοκάρυδο (€8), που σερβίρεται σε... καβαλέτο. Η συνολική εμπειρία που αποκομίζεις από το δείπνο στο Point A Bar & Restaurant είναι σχεδόν θεραπευτική και φανερώνει συνολική φροντίδα για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

 

Ωστόσο, όταν γνωρίσεις την ευγενική και φιλόξενη ιδιοκτήτρια του Herodion Hotel, την Κάτια Τσιμιδοπούλου, με το ζεστό χαμόγελο, θα καταλάβεις αμέσως από πού πηγάζει αυτή η αρμονία.

 

Point A Bar & Restaurant, roof garden του Herodion Hotel, Ροβέρτου Γκάλη 4, Ακρόπολη, 210 9236832

Roof garden, Ροβέρτου Γκάλι 4
210 9236832
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού