Κατερίνα Πολέμη

H Eλληνοβραζιλιάνα συνθέτις και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη εμφανίζεται στο ΚΠΙΣΝ.

LIFOTEAM 24.10.2020 | 00:00

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 21.00 η Eλληνοβραζιλιάνα συνθέτις και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη εμφανίζεται στον Φάρο για μια ιδιαίτερη συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το ΚΠΙΣΝ. Μαζί με τον Πέτρο Βαρθακούρη (κοντραμπάσο, κιθάρα) και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (τρομπέτα, φλικόρνο) επιλέγει χαρακτηριστικές στιγμές από τις βραβευμένες μουσικές της για το θέατρο και τον κινηματογράφο (Ευρυδίκη, Μεγάλη Χίμαιρα, Μικρά Αγγλία, Γιούγκερμαν, Λυσιστράτη), μαζί με επιλογές από τη δισκογραφία της και διασκευές σε αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια.

 

Γεννημένη στο Λονδίνο η Κατερίνα Πολέμη συστήθηκε στο κοινό το 2011 με το ντεμπούτο άλμπουμ της SpreadtheMusicnottheName. Το άλμπουμ έλαβε εξαιρετικές κριτικές και η Πολέμη ξεκίνησε μια μεγάλη σειρά συναυλιών σε Ελλάδα, Βραζιλία και Αμερική, από μικρά τζαζ club μέχρι το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη και το Boston Symphony Hall στη Βοστώνη. To 2013 έκανε αίσθηση με την πρωτότυπη μουσική της για την ταινία Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη, ενώ έχει γράψει μουσική και για πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Τελευταία δουλειά της, η μουσική για την παράσταση Λυσιστράτη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου που παρουσιάστηκε φέτος το καλοκαίρι στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

 

Με σπουδές στο περίφημο Berklee College of Music της Βοστώνης, η Κατερίνα Πολέμη έχει δημιουργήσει τον δικό της χαρακτηριστικό ήχο συνενώνοντας ιδανικά την ελληνική και τη βραζιλιάνικη παράδοση με στοιχεία της τζαζ και της neo-folk, καταλήγοντας σε ένα κολάζ ήχων από όλο τον κόσμο με αυτοσχεδιαστική διάθεση, θεατρικότητα και αυθορμητισμό.

ΠΟΤΕ24/10/2020 - 24/10/2020
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Φάρος
Οδηγός Μουσικής