Plaid

Το μόνιμα ανήσυχο πειραματικό δίδυμο των Ed Handley και Andy Turner έρχεται στην Αθήνα.

LIFOTEAM 2.12.2019 | 00:00

Οι θρύλοι της ηλεκτρονικής σκηνής Plaid έρχονται, για μία μοναδική εμφάνιση, στην Αθήνα την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Temple Athens στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.


Το μόνιμα ανήσυχο πειραματικό δίδυμο των Ed Handley και Andy Turner, Plaid έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην σύγχρονη ηλεκτρονική κουλτούρα υλοποιώντας και επιδεικνύοντας μία πλούσια δισκογραφία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Η μοναδική τους ικανότητα να εξελίσσονται και να πειραματίζονται με την πολυπλοκότητα του ήχου καθώς και η μουσική ποικιλία που τους διακρίνει έχει ως αποτέλεσμα σήμερα οι Plaid να στέκονται επάξια δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής όπως Aphex Twin, Autechre και Nightmares on Wax μεταξύ άλλων.

 

Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και η ανέμελη, ελεύθερη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση τους απέναντι στην μουσική κατέληξε σε μία εξαιρετική συνεργασία με την Ισλανδή δημιουργό Björk, πολλαπλές αναφορές επιρροής σε ονόματα όπως οι Mark Bell, Arca και Haxan Cloak αλλά και πρόσφατες κυκλοφορίες με τους Skee Mask και Daniel Avery. Παράλληλα, έχουν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με την πολυμελή συμφωνική ορχήστρα London Sinfonietta και τους Southbank Gamelan Players, έχουν πλαισιώσει με μουσική επένδυση διάφορα events ενώ έχουν συναντηθεί αλλεπάλληλες φορές με τον Βρετανό Felix Thorn σε διάφορες ηχητικές περιπέτειες και συνθέσεις υπό την συνοδεία άρτια τεχνολογικά μουσικών μηχανημάτων

 

Ενσωματόνωντας όλο και περισσότερα στοιχεία στην μουσική τους και επανα καθορίζοντας τα όρια τους, οι Plaid κυκλοφορούν τον Ιούνιο του 2019 το πιο τολμηρό τους άλμπουμ με τίτλο "Polymer" μέσω της εταιρείας Warp. Το "Polymer" καλύπτει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, επιρροών και εμπνεύσεων πράγμα που το καθιστά ένα άλμπουμ που εκφράζει και ακολουθεί την λογική και ταυτόχρονα την εξέλιξη της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ένα καθηλωτικό άλμπουμ που φτάνει σε ένα άρτιο δεξιοτεχνικά ηχητικό αποτέλεσμα γεμάτο ενέργεια, λαμπερά ρυθμικά και μελωδικά σχήματα που καθοδηγούνται από ηλεκτρονική ευδιαθεσία. Η προοδευτική φιλοσοφία των Plaid επί της ηλεκτρονικής μουσικής, τοποθετεί το "Polymer" σε ακόμη πιο περίοπτη θέση και το καθιστά ίσως το πιο συνεκτικό και άμεσο άλμπουμ που έχουν δημιουργήσει μέχρι σήμερα.

 

MarcelDune
Η MarcelDune είναι είναι μια sound artist και μουσικός που εστιάζει στη σύγχρονη πειραματική ηλεκτρονική μουσική, με έδρα της την Αθήνα. Έχει παρουσιάσει projects σε διάφορους underground χώρους και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Εξωτερικό που επικεντρώνονται κυρίως στην ηλεκτρονική μουσική όπως το Boiler Room, το Plissken Festival, την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, την Chisenhale Gallery στο Λονδίνο και πολλά άλλα.

 

Η μουσική της δημιουργείται συνδυάζοντας modular synthesizers μαζί με αναλογικούς και ψηφιακούς ήχους καθώς και field recordings (συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων γνώσεων που αποκτήθηκαν από τις σπουδές στο Jazz τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών). Το πρώτο EP θα κυκλοφορήσει σύντομα.

ΠΟΤΕ02/12/2019 - 02/12/2019
ΠΟΥTEMPLE ATHENS
Οδηγός Μουσικής