Bicep

Το πιο πολυσυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής dance σκηνής για πρώτη φορά στην Αθήνα.

LIFOTEAM 14.12.2019 | 00:00

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, το Bios παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα, τους Bicep, το πιο πολυσυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής dance σκηνής αυτή τη στιγμή.

 

Οι Matt McBriar και Andy Ferguson κατάγονται από το Μπέλφαστ και έχουν βάση το Λονδίνο, ενώ αποτελούν δύο από τους πιο αξιόλογους μουσικούς παραγωγούς, DJs, curators της ηλεκτρονικής μουσικής την τελευταία δεκαετία.

 

To Glue, ένα από τα κομμάτια που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς, ήταν το 2018 νούμερο 1 hit στα playlists των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας –En Lefko, Best , Pepper -, εδραιώνοντας τους Bicep και στην ελληνική dance σκηνή.

 

To 2017, οι Bicep προστέθηκαν στο δυναμικό της ανεξάρτητης δισκογραφικής Ninja Tune, όπου και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο debut album τους.

 

Το άλμπουμ αυτό ακούγεται το ίδιο ευχάριστα στο σπίτι όσο και στο dancefloor, έτσι ο Matt και ο Andy έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν στο mainstream, διατηρώντας την αυθεντικότητα από τις underground ρίζες του Feel My Bicep blog, του blog που ξεκίνησαν το 2008 και τους καθιέρωσε ως μουσικούς selectors στο οποίο ανέβαζαν σπάνια Italo disco, Detroit techno και Chicago house gems.

 

Το άλμπουμ Bicep έφτασε στο νούμερο #20 των βρετανικών album charts, ενώ χαρακτηρίστηκε ως άλμπουμ της χρονιάς και αποθεώθηκε από μουσικά περιοδικά όπως Pitchfork, Resident Advisor και Mixmag. Τα singles "Glue", "Rain" και "Vale" , μαζί με το remix του "Opal" από τον Four Tet είναι αυτά που ξεχώρισαν περισσότερο.

 

Το 2017 ξεκίνησαν ένα νέο live show, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ, ξεκινώντας από το Coachella και στη συνέχεια στο Glastonbury, το Sonar, το Pitchfork Festival, το Primavera και με τρεις διαδοχικές ημερομηνίες στο Printworks του Λονδίνου τον Νοέμβριο του 2018.

ΠΟΤΕ14/12/2019 - 14/12/2019
ΠΟΥΚΤΗΡΙΟ 56
Οδηγός Μουσικής