Η Αμερικανίδα Liz Harris (aka Grouper) με το νέο της πρότζεκτ NIVHEK στα St Paul's Sessions 4 σε μια από τις σπάνιες ζωντανές της εμφανίσεις.

 

Γεννημένη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ η Liz Harris μας συστήθηκε το 2005 ως Grouper με την κυκλοφορία διαφόρων EP, χαράζοντας τις πρώτες της ηχητικές εξερευνήσεις.

 

Το 2008 έχουμε την κυκλοφορία της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής της δουλειάς με τίτλο "Dragging a Dead Deer Up a Hill" στην υπερδραστήρια Kranky, με το label να το περιγράφει ως "an arresting album of pastoral psychedelic pop", διευρύνοντας την επαφή της με το κοινό.

 

Στη συνέχεια έχουμε τις κυκλοφορίες των "A I A: Dream Loss and Alien Observer" το 2011, του "Violet Replacement" το 2012 και φυσικά του "The Man Who Died in His Boat" το 2013, η κυκλοφορία του οποίου την έφερε να το παρουσιάζει ζωντανά στο Primavera Festival της Βαρκελώνης τον Μάιο του 2014.

 

Το "ERuins" του 2014 και το περσινό "Grid of Points" πάντα στην Kranky έρχονται για να επισφραγίσουν την δημιουργικότητα και την αξία της, αποτελώντας μια αυτόφωτη καλλιτέχνη με εσωτερική οπτική και άρτια στημένες εμφανίσεις.

 

H φετινή χρονιά σημαδεύεται από την κυκλοφορία του επικού διπλού άλμπουμ της με τίτλο "After its own death / Walking in a spiral towards the house", με την Liz Harris να μας παρουσιάζει το νέο της πρότζεκτ NIVHEK, ένα έντονα εσωστρεφές ρέκβιεμ όπου όπως η ίδια περιγράφει "ξεκλειδώνονται και απελευθερώνονται σκοτεινά συναισθήματα".

 

Έχει παρουσιαστεί σε γνωστά φεστιβάλ όπως το Atonal Festival στο Βερολίνο, αλλά και ως curator στο Le Guess Who? στην Ουτρέχτη την περσινή χρονιά, ενώ έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Mirrorring, Slow Walkers, Raum, Xiu Xiu, Ilyas Ahmed, Inca Ore και Roy Montgomery.

 

Στην Διπλάρειο Σχολή της πλατείας Θεάτρου, η Liz Harris κάνει τα St Paul's Sessions και την Αθήνα σταθμό της φετινής της περιοδείας παρουσιάζοντας το νέο της πρότζεκτ NIVHEK, σε μια από τις σπάνιες ζωντανές της εμφανίσεις.