Γιώργος Κοντραφούρης, Αφιέρωμα στον Thelonious Monk

Το τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Jazz στο Μουσείο, με ένα αφιέρωμα στις συνθέσεις του εμβληματικού Thelonious Monk.

LIFOTEAM 18.10.2019 | 00:00

Το τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Jazz στο Μουσείο, με ένα αφιέρωμα στις συνθέσεις του εμβληματικού Thelonious Monk, στο Αμφιθέατρο του νέου μουσείου.

 

Ο Γιώργος Κοντραφούρης είναι κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες με μουσικούς της εγχώριας και διεθνούς τζαζ σκηνής. Στη συναυλία του στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, ο Γιώργος Κοντραφούρης και το τρίο του θα γεμίσουν το Αμφιθέατρο με τζαζ μελωδίες, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία των συνθέσεων του Thelonious Monk.

 

Ο Γιώργος Κοντραφούρης σπούδασε στη φινλανδική μουσική ακαδημία Sibelius και στο Ωδείο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: M. Johnson, A. Andersen, M. Stockhausen, L. Red, K. Copeland, A. Sheppard, R. Peterson Jr., B. Brozman, C. Cook, A. Garnett, H. Pearson, T. Paterelis, S. Vougas, D. Dimitriadis, L. Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius. Διδάσκει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδονησία και την Εσθονία.

ΠΟΤΕ18/10/2019 - 18/10/2019
ΠΟΥΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ & ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
Οδηγός Μουσικής