Τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Athens Big Band και η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν τις «Νύχτες Ορχήστρας», δύο καλοκαιρινά βράδια με κινηματογραφική μουσική που έχει μείνει αξέχαστη στους θεατές.


Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, η Athens Big Band, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάμι Αμίρη, θα ερμηνεύει ένα πρόγραμμα που θα διατρέξει τη «χρυσή εποχή» των big bands φτάνοντας μέχρι το σήμερα. Ενορχηστρώσεις που συνόδευσαν δημοφιλή έργα της 7ης τέχνης και πρωτότυπες συνθέσεις των Duke Ellington, Sammy Nestico, Ηorace Silver, John Clayton, Henri Mancini και Matt Harris, μεταξύ άλλων, θα μας θυμίσουν διαχρονικές κινηματογραφικές σκηνές και αγαπημένους ήρωες.


Την Παρασκευή 19 Ιουλίου η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παίξει κορυφαία σάουντρακ από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, από το Love Story και τον Τιτανικό μέχρι το δραματικό Οι εραστές του Τερουέλ.

 

Τέλος, ορχηστρικά αποσπάσματα που μας μεταφέρουν κάτι από την ατμόσφαιρα των Αθλίων (Les Misérables) και την εποχή του Αττίκ με τα «Χειροκροτήματα» παρουσιάζονται σε νέες ενορχηστρώσεις των Ελευθέριου Καλκάνη, Λουίζας Αντύπα, Άγγελου Ηλία και Γιάννη Ταυλά για συμφωνική ορχήστρα, με τη σύμπραξη δύο ανερχόμενων σολίστ, της σοπράνο Βανέσας Καλκάνη και του τενόρου Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, υπό τη μουσική Διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.