Gumbo Ya Ya ft. Sugahspank, A Tribute to Dr. John

Οι Gumbo Ya Ya, το γκρουπ που φέρνει τον ήχο και το vibe της Νέας Ορλεάνης στην Αθήνα, παρουσιάζει μία ειδική βραδιά αφιερωμένη στον Dr. John.

LIFOTEAM 5.7.2019 | 00:00

Οι Gumbo Ya Ya, το γκρουπ που φέρνει τον ήχο και το vibe της Νέας Ορλεάνης στην Αθήνα, παρουσιάζει μία ειδική βραδιά αφιερωμένη στον Dr. John, με σκοπό να θυμηθούμε όλοι μαζί την τεράστια συνεισφορά του στη μουσική.

 

Μια βραδιά με πολλή αγάπη για τον σημαντικό μουσικό που θα περιλαμβάνει τα τραγούδια του από τους Gumbo Ya Ya και guests φίλους μουσικούς, προβολές με βίντεο υλικό αλλά και κάποιες ανέκδοτες ιστορίες από την καριέρα και τη ζωή του Dr. John. Την βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Μουχταρίδης που θα μοιραστεί μαζί μας υλικό από το αρχείο του.

 

Ο Dr. John καταγόταν από την Νέα Ορλεάνη, διαδίδοντας τον ήχο της και την αλλαγή που έφερε παγκοσμίως στην μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα.


Μπλέκοντας όλες τις παραδόσεις που ζυμώθηκαν σε αυτή τη μαγική πόλη, jazz, blues, rock and roll, African, Caribbean, voodoo, country, Cajun, Mardi Gras, ο Dr. John είχε στο ενεργητικό του 30 άλμπουμ, 6 βραβεία Grammy και αναρίθμητες συνεργασίες με αστέρες της jazz, soul, blues και rock.


Έγινε ευρύτερα γνωστός από τα τραγούδια "Right Place Wrong Time" από τα 70s, and "Litanie Des Saints" από τα 80s, τα οποία ήταν και συνεχίζουν να είναι μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες.


Ο ίδιος δεν ήταν ποτέ ποπ σταρ, αλλά ένας πρεσβευτής του αληθινού ήχου της Νέας Ορλεάνης που ενθάρρυνε τους νέους μουσικούς να τον συνεχίσουν με τον ίδιο σεβασμό στις ρίζες του όπως έκανε και ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ο Dr. John πέθανε στα 77 του, στις 6 Ιουνίου, ενώ η κηδεία του έγινε στις 22 Ιουνίου στο στιλ της Νέας Ορλεάνης, με live tributes από μουσικούς που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν αλλά και με μία από τις περίφημες Second Line παραδοσιακές παρελάσεις της Νέας Ορλεάνης που τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία.

 

Μία ανάλογη λαμπρή γιορτή θα θέλαμε να είναι η Παρασκευή 5 Ιουλίου στην Afrikana, για να τιμήσουμε τον μεγάλο Dr. John για την συνεισφορά του στον πολιτισμό και στην μουσική.

 

Gumbo Ya Ya

Οι Gumbo Ya Ya δημιουργήθηκαν πριν έξι χρόνια από τον John Higgins, πιανίστα από το Σαν Φρανσίσκο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, έναν από τους καλύτερους τρομπετίστες της Αθήνας.


Η κοινή τους αγάπη για την μουσική σκηνή της Νέας Ορλεάνης, της γενέτειρας της jazz αλλά και της πόλης που η μουσική ακόμη θριαμβεύει στους δρόμους και στα κλαμπ.

 

Με τα χρόνια, το γκρουπ εξελίχθηκε και μεγάλωσε, και πλέον με την Sugahspank στα φωνητικά, ο πάντα soulful και ρυθμικός ήχος τους ολοκληρώθηκε και περιλαμβάνει από jazz, R & B και funk, πάντα με το good vibe της Νέας Ορλεάνης.

 

Οι Gumbo Ya Ya είναι:
Sugahspank! – φωνητικά
John Higgins - πιάνο και φωνητικά
Δημήτρης Παπαδόπουλος - τρομπέτα
Jim Staridas – τρομπόνι
Sam Marlieri - σαξόφωνο
Χρήστος Κεχρής – μπάσο
Δημήτρης Αζοράκος – ντραμς

ΠΟΤΕ05/07/2019 - 05/07/2019
ΠΟΥAFRIKANA
Οδηγός Μουσικής