Monique Kabasele, Dearly Beloved Nancy

Η νεαρή ερμηνεύτρια Monique Kabasele παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην vocal jazz, με επίκεντρο την Nancy Wilson.

LIFOTEAM 30.6.2019 | 00:00

Η νεαρή ερμηνεύτρια Μονίκ Καμπασελέ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην vocal jazz, με επίκεντρο την Nancy Wilson, σημαντική γυναικεία φιγούρα στην παραδοσιακή τζαζ αλλά και ποπ των προηγούμενων δεκαετιών, η οποία απεβίωσε μόλις πριν λίγους μήνες, αφήνοντας πίσω της μια αξιοσημείωτη παρακαταθήκη δίσκων, συνεργασιών, συναυλιών κ.τ.λ

 

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα, αν και ξεκίνησε αποκλειστικά αναφερόμενο στην N. Wilson και στους τζαζ δίσκους της, π.χ με τον Cannonball Adderley, φαίνεται πως εξελίσσεται σε κάτι που σκιαγραφεί παλαιές αλλά και νέες επιρροές, καθώς συμπεριλαμβάνει τραγούδια από νέους τραγουδιστές που δρουν κυρίως στην Αμερική, βλ. Kurt Elling, Dianne Reeves, Gregory Porter, Rene Marie, διαμορφώνοντας μια νέα τζαζ εποχή.

 

Οι μουσικοί που πραγματοποιούν το αφιέρωμα είναι επαγγελματίες και τελείως ξεχωριστοί, ενώ υποστηρίζουν το είδος με σταθερό και προοδευτικό τρόπο. Στο πιάνο, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στο κοντραμπάσο ο Νίκος Χατζητσάκος, στα ντραμς ο Ιάσονας Γουάστωρ και στην τρομπέτα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

ΠΟΤΕ30/06/2019 - 30/06/2019
ΠΟΥTHE ZOO
Οδηγός Μουσικής