Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από την Αθήνα στη Μόσχα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 19.00. Αφετηρία, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Για το πρόγραμμα της συναυλίας με τίτλο Μουσική γένους θηλυκού, οι καλλιτέχνιδες ανασύρουν ενδιαφέρουσες μουσικές εμπνεύσεις γυναικών συνθετριών, φωτίζοντας ονόματα που έζησαν γύρω ή μέσα στα χρόνια της σοβιετικής επιρροής στα Βαλκάνια. Στην συναυλία θα παρουσιαστούν εξαιρετικά έργα γνωστών και άγνωστων συνθετριών. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και πέντε τραγούδια της Ρένας Κυριακού, η οποία αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιας ολκής πιανίστα στον 20ό αιώνα, η οποία παρέμεινε άγνωστη ως συνθέτρια.

 

Ξεκινώντας από την Αθήνα το κοινό θα περιπλανηθεί στα Βαλκάνια μέχρι τη Ρωσία της σοβιετικής εποχή. Ανάμεσα στις συνθέτριες θα συναντήσει και αρκετές Ελληνίδες της διασποράς, οι οποίες τιμήθηκαν για το έργο τους στο τόπο που έζησαν και εργάστηκαν.