Preoccupations

To post-punk συγκρότημα από τον Καναδά παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ στο 6 d.o.g.s.

LIFOTEAM 16.2.2019 | 00:00

Μέχρι πριν λίγο καιρό οι Preoccupations ήταν οι Viet Cong. Και μπορεί για λόγους ισορροπίας και πολιτικής ορθότητας να άλλαξαν όνομα, αυτό όμως που δεν άλλαξαν είναι ο ήχος τους: σκοτεινό, λαβυρινθώδες post punk. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2015, από την καναδική Flemish Εye σε συνεργασία με την αμερικανική ανεξάρτητη "Jagjaguwar", και έκανε αίσθηση. Το 2016 μετονομάστηκαν σε Preoccupations και κυκλοφόρησαν έναν ακόμη δίσκο, φασαριόζικο και ηλεκτρισμένο.


Ο τρίτος και τελευταίος τους δίσκος κυκλοφόρησε την άνοιξη και φέρει τον τίτλο "New material". Οι κριτικοί τον χαρακτηρίζουν ως την πιο πειραματική, ειλικρινή δουλειά τους. Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου οι Preoccupations θα τον παρουσιάσουν ζωντανά στο six d.o.g.s.

 

Οι $OFT $KULL, που θα εμφανιστού μαζί τους, είναι ένα κουαρτέτο από την Αθήνα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015. Ο ήχος τους έχει σαφείς αναφορές σε noise / kraut / psychedelic rock, αν και υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των συνθέσεων, λόγω ποικίλων ακουσμάτων και επιρροών. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των κομματιών είναι οι θορυβώδεις, lo-fi, reverberated κιθάρες, οι μονότονες, παραμορφωμένες μπασογραμμές, full-spectrum attack από synths και επαναληπτικά και άλλοτε σπασμένα beats. Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου τους LP, «Death $$».

ΠΟΤΕ16/02/2019 - 16/02/2019
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής