Son Lux

Το συγκρότημα που έχει συνεργαστεί με την Lorde και τον Sufjan Stevens έρχεται στην Αθήνα

LIFOTEAM 21.9.2018 | 00:00

Οι Son Lux ξεκίνησαν ως το προσωπικό πρότζεκτ του Ryan Lott, συνθέτη με έδρα το Λος Άντζελες, κλασική παιδεία, περιπετειώδη ιδιοσυγκρασία και αντιπάθεια στις μουσικές συμβάσεις.

 

Ως one man band κυκλοφόρησε τα At War with Walls & Mazes (2008), We Are Rising (2011) και Lanterns (2013). Το τελευταίο τράβηξε την προσοχή χάρη σε κομμάτια όπως το ατμοσφαιρικό Easy. Λίγο καιρό μετά παρουσίασε ένα εκπληκτικό πρώτο live επί αθηναϊκού εδάφους στο καλοκαιρινό Plissken του 2014.

 

Την ίδια χρονιά στην μπάντα προστέθηκαν ως μόνιμα πλέον μέλη οι Νεοϋορκέζοι Rafiq Bhatia και Ian Chang. Μαζί κυκλοφόρησαν το Bones το 2015, συστήνοντας μας ένα μουσικό σύμπαν βασισμένο σε μια μείξη ηλεκτρονικής ποπ, πειραγμένης soul και πειραματισμού, ο οποίος βρίσκεται στο απόγειό του στην πέμπτη και πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους Brighter Wounds.

 

Πρόσφατες συνεργασίες τους περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως η Lorde, ο Woodkid και οι My Brightest Diamond, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Lott συγκαταλέγονται το all star rap-pop-folk project των Sisyphus, παρέα με τους Sufjan Stevens και Serengeti, καθώς και soundtracks ταινιών όπως Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby και Paper Towns.

 

Το live θα ανοίξει ο Γκανέζος SK Kakraba, δεξιοτέχνης του gyil, ενός είδους παραδοσιακού ξυλόφωνου της χώρας του. Με έδρα του τα τελευταία χρόνια το Λος Άντζελες περιοδεύει ανά τον κόσμο και συνεργάζεται με σπουδαίους μουσικούς, πιο πρόσφατα με τον Lee “Scratch” Perry, μπλέκοντας τη μουσική παράδοση της πατρίδας του με σύγχρονους ήχους και όργανα.

ΠΟΤΕ21/09/2018 - 21/09/2018
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής