Οι Grandbrothers είναι ένα γερμανικό ντουέτο από το Ντίσελντορφ που βασίζεται στο πιάνο και στην ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου που παράγεται από αυτό.

 

Ο Erol Sarp στο πιάνο και ο Lucas Vogel στα ηλεκτρονικά συνδυάζουν την κλασική μουσική με ένα σύγχρονο τρόπο παραγωγής, όπου κατευθυνόμενα από λάπτοπ αυτοσχέδια ηλεκτρομαγνητικά σφυριά τοποθετούνται στο εσωτερικό του πιάνου, παράγοντας έναν ιδιόμορφο και ανεξερεύνητο ήχο, χωρίς την χρήση συνθεσάιζερ.

 

Έχουν αναδειχθεί σε διεθνές επίπεδο και έχουν απασχολήσει τον διεθνή τύπο με εγκωμιαστικές κριτικές για τη μουσική, την αισθητική και την δημιουργικότητά τους.

 

Οι Grandbrothers αναδείχθηκαν τo 2013 σε συλλογές αλλά και σε εκπομπές του Gilles Peterson στο BBC Radio 6 Music με το κομμάτι "Ezra was right", ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο "Dilation" στη γερμανική "FILM", μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και πειραματισμού.

 

Το 2017 ήρθε η τελευταία δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο ¨Open¨ στην ανεξάρτητη και πάντα πρωτοποριακή City Slang, όπου εξερευνούν διαστάσεις που στο πρώτο τους άλμπουμ κυρίως υπαινίσσονταν, αποδίδοντας μια απρόσμενα φουτουριστική ατμοσφαιρική electronica.

 

Ως επιβράβευση, ήρθε η επιλογή τους από τον Bonobo να ανοίξουν μια σειρά από εμφανίσεις του τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο της τελευταίας ευρωπαϊκής του περιοδείας, γνωρίζοντας ευρεία αποδοχή από το κοινό, τη στιγμή που remix τους παίζονται κατά κόρον από DJs και ραδιόφωνα.

 

Στον ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα οι Grandbrothers, υπόσχονται μια μοναδική μουσική εμπειρία μέσω ενός ειδικά προσαρμοσμένου για το χώρο installation.