Πίσω από το πρότζεκτ The Man from Managra λειτουργεί ο Coti K., ένα από τα πιο πρωτοποριακά και δημιουργικά πρόσωπα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.

 

Γεννημένος το 1966 στο Μιλάνο από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα ο Coti K. είναι μουσικός, συνθέτης, ηχολήπτης και μουσικός παραγωγός, έχοντας σπουδάσει ηχοληψία στο School of Sound Recording στο Μάντσεστερ.

 

Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του '80, όπου συμμετείχε σαν μουσικός, παίζοντας ηλεκτρικό μπάσο και πλήκτρα, σε διάφορα σχήματα ηλεκτρονικής και μη μουσικής (Ricochet, Dada Data, Film Noir, In Trance 95, RAW, The Kitchenware Orchestra).

 

Από το 1992 και για 7 χρόνια εργάστηκε ως ηχολήπτης στο Studio Praxis, όπου ηχογράφησε αλλά και συμμετείχε σε διάφορους δίσκους, όπως τους πρώτους τρεις δίσκους των Στέρεο Νόβα.

 

Παράλληλα το 1992 συμμετέχει στον δίσκο συλλογή Random Relations 1 της Elfish records για πρώτη φορά σαν Coti K., ενώ το 1994 κυκλοφορεί το πρώτο του 12ιντσο με τίτλο Θέρος (FM records).

 

Έκτοτε ως Coti K προσμετρά 10 προσωπικούς δίσκους, ενώ το 2009 μαζί με τους Νίκο Βελιώτη και ILIOS ιδρύει τους Mohammad με τους οποίους κυκλοφόρησε συνολικά έξι δίσκους. Από το 1999 και έπειτα δουλεύει σαν ανεξάρτητος παραγωγός δίσκων και έχει δουλέψει με συγκροτήματα όπως οι Raining Pleasure, Tuxedomoon κ.ά.

 

Το 2014 ο Coti K. κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τραγούδια που ερμηνεύει o ίδιος ως The Man from Managra στην Inner Ear, στην οποία κυκλοφόρησε και την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ¨Half A Century Sun¨ τον Ιανουάριο του 2017.