Στην Γιούλικα Σκαφιδά το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Απονεμήθηκε πριν από λίγη ώρα

Α.Μ. 4.3.2014 | 20:17

 

Λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια της έκθεσης «Οδός Μελίνας Μερκούρη», αφιερωμένης στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη στο Μουσείο Μπενάκη, απονεμήθηκε το θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το βραβείο απέσπασε η Γιούλικα Σκαφιδά για την ερμηνεία της στην παράσταση "Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα". Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη της παρέδωσε η Λένα Παπαληγούρα.

 

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός θα κρατήσει για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία θα παραδώσει στην ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη χρονιά. Οι φετινές υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο ήταν:

 

Λένα Δροσάκη για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο του Γιώργου Ιωάννου «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο «Venison» σε σκηνοθεσία και σύλληψη Θάνου Παπακωνσταντίνου από την ομάδα The Helter Skelter Company που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Γιούλικα Σκαφιδά για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον 'Αδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber και για τον ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο «Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο'Νιλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό θέατρο.

 

Νάντια Κοντογεώργη για την συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Σικάγο» των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς.

 

Την επιτροπή η οποία αποφάσισε μεταξύ των υποψηφιοτήτων αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).