ΘΕΑΤΡΟ

Ζωρζ Νταντέν: O άναυδος σύζυγος
Ο Ζωρζ Νταντέν έχει μείνει άναυδος με το θράσος της γυναίκας του. Όχι μόνο τον περιφρονεί και τον απατά μπροστά στα μάτια του αλλά τον βγάζει και τρελό, όταν εκείνος τολμά να την κατηγορήσει στους γονείς της.

 

Μία από τις λιγότερο παιγμένες και περισσότερο πικρές κωμωδίες του Μολιέρου ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης. Κεντρικό θέμα της ο έρωτας και, περισσότερο, η δυστυχία της έλλειψής του.


18/10-9/12, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (Πλάκα), Φρυνίχου 14, Πλάκα, Πέμ.-Κυρ. 21:15, εισ.: 12-18 ευρώ

 

 

Παραμυφικό

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Μια γαμήλια γιορτή μετατρέπεται σε εφιαλτικό καρναβάλι, ενώ η νύφη παραμένει άφαντη στη δημιουργία του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Λάρισας, της μακροβιότερης και πιο δραστήριας ομάδας μουσικού θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια.

 

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και αναβιώνει πληρέστερο και ανανεωμένο σε συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ασκώντας σύγχρονη κοινωνική κριτική, μεταχειριζόμενο φόρμες όπως το παραμύθι, ο λυρισμό και η αλληγορία.


19-20/10, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 20:30, εισ.: 8-15 ευρώ

 

 

PARTY

Haze: Thorgy Thor, Yha Yha, Figkott & Friends

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Thorgy Thor

Η Thorgy Thor, η διάσημη διαγωνιζόμενη της 8ης σεζόν του θρυλικού RuPaul's Drag Race, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μαζί της θα είναι οι Yha Yha (techno, bass, vogue beats, house), Figkott (avant-guard electronics / techno / house) και B. Trust.


20/10, Wave, Ηρακλειδών 61, Αθήνα, 24:00, εισ.: 12 ευρώ (με ποτό)

 

 

Bios οpening party

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Μαντώ Σταματίου

Φέτος η ταράτσα του Bios για πρώτη φορά θα παραμείνει ανοιχτή όλο τον χειμώνα, αφού πλέον διαθέτει ένα ολοκαίνουριο χειμερινό μπαρ, όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις την υπέροχη θέα όλο τον χρόνο. To επίσημο opening θα γίνει το Σάββατο, με τον Bad Spencer και την Κaterina Karali να φροντίζουν για τη μουσική της βραδιάς.


20/10, Bios, Πειραιώς 84, Γκάζι, 21:30, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αριστομένης Θεοδωρόπουλος, Φευ : Εδώ

Eπτά πίνακες ζωγραφικής αλληλένδετους με επτά μουσικά έργα παρουσιάζει ο Αριστομένης Θεοδωρόπουλος στην πρώτη του ατομική έκθεση.

 

Τα έργα είναι μια χαρτογράφηση της εσωτερικής αναζήτησης και των βιωμάτων του καλλιτέχνη, με αναφορές που κυμαίνονται από την ελληνική κουλτούρα και Ιστορία μέχρι και εκείνες της Δύσης και της Ανατολής αντίστοιχα. Το «Φευ : Εδώ» κυκλοφορεί σε μορφή δίσκου και βιβλίου από την B-Otherside Records.


18-25/10, Fotagogoi, Λεοννάτου 4, Μεταξουργείο, Παρ.-Πέμ. 16:00-22:00. Eγκαίνια: Πέμπτη 18/10, 20:00-23:00.

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Mouse on Mars

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Mouse on Mars

Το ντουέτο των Γερμανών παραγωγών Jan St. Werner από την Κολονία και του Andi Thoma από το Ντίσελντορφ, δύο σημαντικών μορφών του χώρου της ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων δεκαετιών, έρχεται στα St Pauls Sessions, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου.

 

Μέσα από ένα ευμετάβλητο κράμα ψηφιακών, αναλογικών και φυσικών ήχων, οι Mouse on Mars παράγουν ένα αποτέλεσμα που φλερτάρει με την αβανγκάρντ, την πoο και club μουσική.


22/10, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 20:30, εισ.: 18 ευρώ

 

 

Οι σονάτες του Σούμπερτ με την Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια
Η μεγάλη κυρία του πιάνου ερμηνεύει όλες τις σονάτες του Σούμπερτ σε έναν πιανιστικό μαραθώνιο. Το πρώτο session είναι προγραμματισμένο για τις 20/10 και ακολουθούν άλλα δύο, στις 29/11 και στις 27/319.


20/10, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 10-25 ευρώ

 

 

Pouya

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Pouya

Από party bangers μέχρι πιο σκοτεινές μελωδίες και κομμάτια που θίγουν τα ευαίσθητα θέματα της μοναχικότητας, της απογοήτευσης και της αυτοκτονίας, ο Pouya έρχεται από το Mαϊάμι στην Αθήνα για να παρουσιάσει μια συναισθηματικά φορτισμένη συναυλία στον χώρο του Gagarin 205.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο δημοφιλής ράπερ, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τον τίτλο «Five Five», επισκέπτεται την Ευρώπη.


20/10, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 20:00, εισ.: 10-15 ευρώ

 

 

Χρόνια πολλά, κύριε Χατζιδάκι
Για την ημέρα των γενεθλίων του Μάνου Χατζιδάκι, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζουν ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μουσική του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, ο οποίος θα συμπλήρωνε φέτος τα 93 του χρόνια.

 

Στα highlights της ημέρας: οι μπάντες του Schoolwave «πειράζουν» τραγούδια και μουσικές του (22:00-23:15).


23/10, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 17.00-23.00, είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

 

 

DANCE

Habeat Records: Identified Patient & Valentino Mora
Το Habeat Records ξεκινάει δυναμικά τη φετινή σεζόν, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό δύο πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής, τους Identified Patient και Valentino Mora.


19/10, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 24:00, εισ.: 10-12 ευρώ