Μια από τις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες της περσινής σεζόν, ο «Φάρος» του Κόνορ Μακφέρσον επιστρέφει από τις 10 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνών.

 

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Οδυσσέας Παπασπηλίοπουλος, ο Νίκος Ψαρράς και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος θα συναντηθούν και φέτος επί σκηνής στο συνταρακτικό θρίλερ - μαύρη κωμωδία του Μακφέρσον, ένα πολυβραβευμένο έργο που ο Μαρκουλάκης επέλεξε και σκηνοθέτησε πέρσι.

 

Παραμονή Χριστουγέννων, στο υπόγειο ενός σπιτιού, σ' έναν παραθαλάσσιο οικισμό στα βόρεια του Δουβλίνου, ενώ έξω μαίνεται η καταιγίδα, τέσσερις φίλοι κι ένας μυστηριώδης ξένος θα περάσουν τη νύχτα γιορτάζοντας με τον τρόπο που ξέρουν: παίζοντας χαρτιά και πίνοντας.

 

Ο Σάρκι έχει επιστρέψει μετά από καιρό, για να προσέχει τον Ρίτσαρντ, τον μεγαλύτερο αδελφό του, που τυφλώθηκε πρόσφατα. Στη γιορτινή βραδιά είναι μαζί τους ο Ιβάν κι ο Νίκι, φίλοι αδελφικοί, στο ποτό και τις αποτυχίες της ζωής. Κι ένας ακόμη απρόσκλητος επισκέπτης, ο κύριος Λόκχαρτ, που κανείς δεν τον γνωρίζει, ενώ εκείνος μοιάζει να γνωρίζει πολλά.

 

Ενώ η νύχτα βαθαίνει κι η καταιγίδα θεριεύει, οι πέντε άντρες θα παίξουν μέχρι το τέλος, ποντάροντας όλο και περισσότερα: μια πιθανότητα να ξεφύγουν απ' το παρελθόν τους. Και μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν την ψυχή τους.

 

Κερδίστε εισιτήρια για την παράσταση «Ο Φάρος» του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
Φωτο: Σταύρος Χαμπάκης

 

Το έργο έκανε πρεμιέρα το 2006 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στο Λονδίνο και ακολούθως το 2007 στη Ν. Υόρκη, στο Μπρόντγουεϊ, και τις δυο φορές σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα και τιμήθηκε με υποψηφιότητες και βραβεία Ολίβιε και Τόνι.   

 

Ακροβατώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα, τον μαγικό ρεαλισμό, με χιούμορ και έξυπνους διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία μια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση και τη λύτρωση.

 

To LIFO.gr εξασφάλισε και κληρώνει 3 διπλά εισιτήρια για την παράσταση της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου στις 21:00.

 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό στείλτε mail στο [email protected], με τίτλο «Φάρος», μέχρι αύριο, Πέμπτη 11/10, στις 15:00. Στο κείμενο του mail γράψτε το ονοματεπώνυμό σας.

 

Οι νικητές θα παραλάβουν τις θέσεις τους από το ταμείο του θεάτρου, μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.

 

Κερδίστε εισιτήρια για την παράσταση «Ο Φάρος» του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
Φωτο: Σταύρος Χαμπάκης

 

Info

Ο Φάρος

Θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10, 210 3312343)

Τετ., Πέμ., Παρ. 21:00, Σάβ. 18:00 & 21:15, Κυρ. 21:15

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Αθανασία Σμαραγδή

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης

Οδηγός Θεάτρου