H Έντα Γκάμπλερ επιστρέφει στο Μπάγκειον

Η παράσταση που συγκέντρωσε την περασμένη σεζόν το ενδιαφέρον του κοινού ανεβαίνει ξανά, με ανανεωμένη διανομή, στο ιστορικό ξενοδοχείο της Ομόνοιας

The LiFO team, 24.9.2018 | 15:53

Την “Hedda Gabler” του Ίψεν, κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα του κριτικού κοινωνικού ρεαλισμού, παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά η Άντζελα Μπρούσκου και το Θέατρο Δωματίου.

 

Η παράσταση που συγκέντρωσε την περασμένη σεζόν το ενδιαφέρον του κοινού, επιστρέφει από τις 11 Οκτωβρίου με ανανεωμένη διανομή στο ιστορικό ξενοδοχείο «Μπάγκειον».

 

Το ξενοδοχείο - σύμβολο στο κέντρο της Αθήνας, αρχιτεκτονικής Ερνέστου Τσίλερ, χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, την ίδια περίοδο όπου ο Ίψεν γράφει την Hedda Gabler, γίνεται ο τόπος εξέλιξης του δράματος της ηρωίδας που καταρρέει σε ένα περιβάλλον μεγαλοαστικής παρακμής.

 

Η Hedda Gabler αρνείται να συμβιβαστεί στη νέα πραγματικότητα που της επιβάλλει η κοινωνική της κατάρρευση, ασφυκτιά σε έναν γάμο που ενέχει την προοπτική “ευτυχίας” έτσι όπως την επιβάλλουν τα κοινωνικά πρότυπα και παραμένει ρομαντικά προσκολλημένη στον ανεκπλήρωτο έρωτα.

 

Με λίγα λόγια η ηρωίδα του Ίψεν αψηφά την επιτέλεση του φύλου της, σε μια εποχή σημαίνουσας σημασίας του ρόλου της γυναίκας στην οικογενειακή και κοινωνική συνοχή.

 

Η Άντζελα Μπρούσκου σημειώνει: "Απεικονίζοντας την παθολογία, μιας απογοητευμένης  γυναίκας, ο Ίψεν με την Hedda Gabler καταθέτει την πιο ισχυρή διαμαρτυρία απέναντι σε μια διεφθαρμένη κοινωνία, αποφασισμένη  να θυσιάσει χάριν των δικών της συμφερόντων,  την ελευθερία και την  ατομική έκφραση των πιο χαρισματικών μελών της. Σήμερα η Hedda Gabler  διαγράφει μέσα από τους αιώνες την επιτέλεση του φύλου της. Τα πάντα είναι «προσποίηση»."

 

H Έντα Γκάμπλερ επιστρέφει στο Μπάγκειον
Η παράσταση που συγκέντρωσε την περασμένη σεζόν το ενδιαφέρον του κοινού, επιστρέφει από τις 11 Οκτωβρίου με ανανεωμένη διανομή στο ιστορικό ξενοδοχείο «Μπάγκειον».

 

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία - εικαστική άποψη: Άντζελα Μπρούσκου

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Μουσική: Nalyssa Green

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας - Constantly Productions

 

Ηθοποιοί: Παρθενόπη Μπουζούρη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Νικόλας Παπαγιάννης, Ειρήνη Αϊβαλιώτου και η Άντζελα Μπρούσκου.

 

Info

Μπάγκειον Ξενοδοχείο

Πλατεία Ομονοίας 19, Αθήνα

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου 2018

Παραστάσεις: Πέμπτη – Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:30 (μέχρι τις 11 Νοεμβρίου)

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ), 5 ευρώ (ατέλειες)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-mpageion/hedda-gabler/

Προσφορά μέσω viva: 10 ευρώ για αγορές εισιτηρίων μέχρι τις 7 Οκτωβρίου

Κρατήσεις θέσεων: 693 8500457 (5 μ.μ. – 8 μ.μ.)

Διάρκεια: 120 λεπτά

Οδηγός Θεάτρου