Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

«Legacy Through Time» από την Big Band του Δήμου Αθηναίων

Την Big Band του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Αιγάλεω, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αιγάλεω «Πολιτιστική Διαδρομή 2018».

 

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

 

Το ρεπερτόριο που ερμηνεύει, περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band και καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της τζαζ.

 

Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία των διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.

 

Info

Θέατρο Αλέξης Μινωτής

Τομπάζη και Ξάνθου, Αιγάλεω

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

Εισιτήριο Αλληλεγγύης. Το Εισιτήριο Αλληλεγγύης είναι προαιρετικό. Μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αιγάλεω.

 

 

«Αντιγόνη», του Σοφοκλή

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη.

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη-Μανώλη Δούνια και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη,  θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των «Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη 2018» του Αγίου Δημητρίου.

 

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη.

 

Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, καθώς ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει.

 

Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

 

Info

1ο Γυμνάσιο - 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Αίθριο Στρογγυλού

Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23. Τηλέφωνο: 210 9751400, 210 9769885

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

Είσοδος με πρόσκληση. Μπορείτε να προμηθευτείτε προσκλήσεις στο Κέντρο Κοινότητας (Δυρραχίου 11, Δευτέρα - Παρασκευή 09.00 - 15.00, τηλέφωνο 210 9716360) και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Αγ. Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17, Δευτέρα και Τετάρτη 17.00 - 20.00, τηλέφωνο 210 9719423).

Επιθυμητή η προσφορά σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου ή και σε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 

 

«Δούλες», του Ζαν Ζενέ

Οι «Δούλες» του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη, η οποία πρωταγωνιστεί μαζί με την Κάτια Γέρου και την Κωνσταντίνα Τάκαλου, θα παρουσιαστούν το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αττικό Άλσος που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Το έργο-μύθος του Ζαν Ζενέ ζωντάνεψε και πάλι τον περασμένο χειμώνα στη σκηνή του Υπογείου, 50 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή του στο ελληνικό κοινό σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη.

 

Οι Δούλες είναι οι αντι-ηρωΐδες της τραγωδίας των ημερών μας. Και η Κυρία τους είναι η φτηνή θεά που ορίζει τη μοίρα τους. Που σκηνοθετεί τη ζωή τους. Καμμία μεγαλειώδης κάθαρση σε αυτή τη σύγχρονη τραγι-κωμωδία. Ανθρώπινες στιγμές μόνο. Σκληρές, τρυφερές, αστείες, βίαιες, συγκινητικές. Και πάνω απ΄όλα, μια βαθιά ανάγκη για «παιχνίδι» μέχρι τελικής πτώσης.

 

Info

Θέατρο Αττικού Άλσους

Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Θεάτρου