«Julie»: η νέα εκδοχή της Δεσποινίδας Τζούλιας με πρωταγωνίστρια τη Βανέσα Κέρμπι στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο προβάλλει την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας με τον ηθοποιό που υποδύεται την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα στο «The Crown»

Για ένατη χρονιά το Μέγαρο συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλλοντας εξαιρετικές παραστάσεις από το Λονδίνο που δίνουν στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να διασυνδεθεί, με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, με σπουδαίες θεατρικές σκηνές της βρετανικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο του προγράμματος Νational Theatre Live (NTL).

 

H σεζόν 2018-2019 ανοίγει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ με το έργο «Julie», τη νέα εκδοχή της Δεσποινίδας Τζούλιας, του αριστουργήματος του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, που μεταφέρεται από τη συγγραφέα Πόλι Στέναμ στο σημερινό Λονδίνο. 

 

Σε αυτή τη νέα παραγωγή του National Theatre, όπου η προσέγγιση της Στέναμ παραμένει εξίσου άγρια και σοκαριστική με το θεατρικό πρωτότυπό της, πρωταγωνιστεί η Βανέσα Κέρμπι, η ηθοποιός που υποδύεται την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα στο «The Crown» του Netflix.

 

Η υπέροχη ερμηνεία της Κέρμπι «μαγνητίζει», όπως έγραψε η εφημερίδα Μail On Sunday. Μαζί της επί σκηνής, ο Έρικ Κόφι Αμπρέφα (The Amen Corner). Η «εκπληκτική σκηνοθεσία» –σύμφωνα με το βρετανικό The Stage που χαρακτηρίζει την παράσταση «προκλητική και γεμάτη βάθος»–  είναι της Κάρι Κράκνελ (NT Live: Το βαθύ μπλε του έρωτα).

 

Φρεσκοχωρισμένη και με άγριες διαθέσεις, η Τζούλι στήνει ένα μεταμεσονύχτιο πάρτι. Κι ενώ όλοι διασκεδάζουν, στην κουζίνα o Ζαν και η Κριστίνα καθαρίζουν το χάος. Μπαίνει η Τζούλι και αρχίζει με τον Ζαν ένα παιχνίδι εξουσίας, που γρήγορα παίρνει απρόσμενες διαστάσεις και μετατρέπεται σε λυσσαλέα μάχη επιβίωσης.

 

Η παράσταση προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, σε μαγνητοσκόπηση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου, στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live. Είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών και περιέχει στραβοσκοπικούς φωτισμούς.

 

Info

Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282778

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 21:00

Εισιτήρια: 15 και 8 ευρώ (φοιτητικά)

Οδηγός Θεάτρου