Μία αγγλόφωνη «Εκάβη» με Έλληνες ηθοποιούς έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η παράσταση είναι καρπός της πολυετούς συνεργασίας του Ιδρύματος με το Stanford Repertory Theater

Το Stanford Repertory Theater (SRT) και ο Καλλιτεχνικός του Διευθυντής Rush Rehm, στο πλαίσιο του 20ου Επετειακού Φεστιβάλ του SRT, παρουσιάζουν την παράσταση Hecuba / Εκάβη του Ευριπίδη στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Η παράσταση Hecuba / Εκάβη είναι καρπός της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του Stanford Repertory Theater και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την οποία ξεκίνησε και καλλιέργησε η καλλιτεχνική συνεργάτης του SRT και του ΙΜΚ, Κατερίνα Ζαχαρία, Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο Loyola Marymount University στο Λος Άντζελες.

 

Στον εμβληματικό ρόλο της Εκάβης πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Κερασία Σαμαρά. Μαζί της, στους ρόλους του Οδυσσέα και του Πολυμήστορα, ο Σωκράτης Αλαφούζος. Το αμιγώς ελληνικό καστ, συμπληρώνει ομάδα δέκα ηθοποιών. 

 

Η παράσταση, για την οποία έγινε οντισιόν στο ΙΜΚ από τον Rush Rehm και την Κατερίνα Ζαχαρία και προσελήφθησαν αγγλόφωνοι Έλληνες ηθοποιοί, τονίζει τις συνέπειες του πολέμου πάνω στις γυναίκες που καλούνται να περισυλλέξουν ό,τι καταφέρουν να σώσουν και να προχωρήσουν.

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του SRT, Rush Rehm, Καθηγητής Θεάτρου και Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, με σημαντικές δημοσιεύσεις πάνω στην Αρχαία Ελληνική τραγωδία, έχει μεταφράσει στα αγγλικά την τραγωδία και σκηνοθετεί την παράσταση.

 

Τις χορογραφίες υπογράφει η συνεργάτιδά του χορογράφος από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Aleta Hayes, με καριέρα στην Αμερική και στην Ευρώπη, με τη συνεργασία της με τον Robert Wilson να ξεχωρίζει.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ημερίδες και συμπόσια, προβλήθηκαν οι ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη «Hλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια».

 

Μία αγγλόφωνη «Εκάβη» με Έλληνες ηθοποιούς έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

 

Συντελεστές:

Μετάφραση και Σκηνοθεσία: Rush Rehm

Χορογραφία: Aleta Hayes

Σκηνογραφία και Κουστούμια: Connie Strayer

Sound Design: Michael Keck

Καλλιτεχνική Οργάνωση και Διεύθυνση, Ελληνική Μετάφραση/Υπέρτιτλοι: Κατερίνα Ζαχαρία

 

Διανομή:

Εκάβη: Κερασία Σαμαρά

Οδυσσέας / Πολυμήστωρ: Σωκράτης Αλαφούζος

 

Χορός: Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ηρώ Λέφα, Θεοδώρα Ντούσκα, Νατάσα Παπαδάκη, Ανθή Σαββάκη, Δήμητρα Ταρούση, Μαρία Τζανουκάκη

 

Αγαμέμνων: Γιάννης Ασκάρογλου

Πολυξένη: Αναστασία Πλελλή

Ταλθύβιος: Αχιλλέας Βατρικάς

Πολύδωρος: Ηρώ Λέφα

Θεράπαινα: Μαρία Τζανουκάκη

 

Info:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος. Τηλέφωνο: 210 3418570

Παρασκευή 7 – Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου2018, 20:00

Εισιτήρια:  Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Άνεργοι/ΑμΕΑ/Πολύτεκνοι: 10 ευρώ, Φοιτητικό/Μαθητικό: 6 ευρώ

Οδηγός Θεάτρου