Ο πρώτος κύκλος του Λυκείου Επιδαύρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Τα νέα του διεθνούς θερινού σχολείου αρχαίου δράματος που ξεκίνησε πέρσι τη λειτουργία του

The LiFO team, 18.7.2018 | 11:46

Το Λύκειο Επιδαύρου, το διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που ξεκίνησε την λειτουργία του πέρσι το καλοκαίρι, ολοκλήρωσε με επιτυχία το φετινό πρώτο κύκλο σπουδών του, με την παρουσίαση του κεντρικού εργαστηρίου του στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου.

 

Στην παρουσίαση, την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, που αποτέλεσε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πείραμα σκηνικής εξέλιξης μιας παράστασης, συμμετείχαν όλοι οι σπουδαστές του προγράμματος διερευνώντας την έκφραση των χορικών στην αρχαία τραγωδία μέσω του χορού, και με την καθοδήγηση της χορογράφου Πατρίσιας Απέργη και της Ομάδας Χορού Αερίτες.

 

Ο πρώτος κύκλος του Λυκείου Επιδαύρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία
Το 2019 το Λύκειο Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 16 Ιουλίου υπό το θεματικό άξονα «Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή».

 

Οι καθηγητές και ομιλητές του Α΄ κύκλου ήταν: η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ειδικός του συστήματος βιομηχανικής κίνησης στο διάσημο ρωσικό Ινστιτούτο Θεατρικών Τεχνών Γκίτις  Mαρία Σμάεβιτς, o Αμερικάνος σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ντέννις Χίλτον – Ρηντ, η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και συνεργάτρια του Τεάτρ ντε Κομπλισιτέ Λίλο Μπάουρ, η χορεύτρια και χορογράφος Πατρίσια Απέργη και η ομάδα Χορού Αερίτες, η σκηνοθέτρια Γεωργία Μαυραγάνη, ο χορογράφος και μέλος των Sine Qua Non ART Τζόναθαν Πράνλας – Ντεκούρ, η καθηγήτρια στο Tμήμα Κλασικών Σπουδών στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ήντιθ Χωλ, ο αντιπρόεδρος της Θεατρικής Ακαδημίας της Σαγκάης Γκονγκ Μπαορόνγκ, η  επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Μικεδάκη, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ερευνητική εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Αγγελική Σπυροπούλου και η Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου και σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

 

Tο Λύκειο Επιδαύρου πραγματοποιείται φέτος σε δύο κύκλους υπό το θεματικό άξονα Πολιτεία και Πολίτης με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών από 23 χώρες όπως οι: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Τουρκία, Σερβία, Μεξικό, κ.ά. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι σπουδαστές παρακολουθούν σειρά πρακτικών και θεωρητικών εργαστηρίων, διαλέξεων και masterclasses με στόχο την έρευνα του αρχαίου δράματος σε βιωματικό επίπεδο που περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις.

 

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουλίου. Το 2019 το Λύκειο Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 16 Ιουλίου υπό το θεματικό άξονα «Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή».

 

Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ. Πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος (με έδρα το Ναύπλιο) και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Οδηγός Θεάτρου