Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα σκηνοθετήσει τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχωφ

Τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χορν με έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών

Τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χορν τα Αθηναϊκά θέατρα παρουσιάζουν τον «Βυσσινόκηπο», το εμβληματικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών.

 

Ο «Βυσσινόκηπος» αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου που χάνεται ανεπιστρεπτί. Είναι ένας αποχαιρετισμός σε μια εποχή που τελειώνει και δίνει τη θέση της σε μια καινούργια.

 

Η ζωή αλλάζει, χωρίς να υπολογίζει τους ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια. Κι εκείνοι με τη σειρά τους, αρνούνται να αποδεχτούν την αλλαγή, ζούνε με τις μνήμες του παρελθόντος, κλείνοντας τα μάτια στο μέλλον που έρχεται ταχύτατα κατά πάνω τους.

 

Ο «Βυσσινόκηπος» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Τέχνης της Μόσχας, το 1904, σε σκηνοθεσία Στανισλάβσκι και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα παγκοσμίως.

 

Παραμένει ένα έργο σύγχρονο και απολύτως σημερινό, καθώς είναι γνώρισμα των ανθρώπων σε κάθε εποχή να θέλουμε να μείνουν όλα όπως τα μάθαμε και τα αγαπήσαμε, δεδομένα κι οριστικά. Έτσι, εκείνα που αλλάζουν γύρω μας μάς παρασέρνουν σε ένα μέλλον για το οποίο θα είμαστε πάντα απροετοίμαστοι κι ανέτοιμοι.

 

Ο συγγραφέας θεωρούσε το έργο κωμωδία. Είναι πράγματι κωμικό το πόσο μικροί αποδεικνύονται οι άνθρωποι αυτοί, με τα πάθη, τις ανασφάλειες, τα συμπλέγματά τους, απέναντι στη ζωή που τους οδηγεί σ' ένα μέλλον που δεν μπορούν ούτε να φανταστούν, ούτε να αποφύγουν.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Μτφρ.: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδη

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά, Μανώλης Δούνιας

Βοηθός Σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου

Πρωταγωνιστούν: Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Γιάννης Κότσιφας, Σίσσυ Τουμάση, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Στόλας, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Γεωργιάννα Νταλάρα.

 

Info:

Θέατρο Δημήτρης Χορν

Αμερικής 10, Αθήνα

Πρεμιέρα: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Εισιτήρια: Προπώληση 16€ για όλες τις παραστάσεις του Οκτωβρίου

Οδηγός Θεάτρου