Όπως ήταν αναμενόμενο, το «Στέλλα κοιμήσου», το θεατρικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη του κινηματογράφου (και όχι μόνο, πια) Γιάννη Οικονομίδη, η παράσταση που σάρωσε για δύο καλλιτεχνικές περιόδους στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου, επιστρέφει για τρίτη χρονιά για όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να τη δουν, είτε γιατί δεν έβρισκαν εισιτήριο είτε γιατί δεν πρόλαβαν, λόγω του σχετικά περιορισμένου αριθμού παραστάσεων. Η διαφορά είναι ότι αποδεσμεύεται από το Εθνικό Θέατρο.


Έτσι, το «Στέλλα κοιμήσου» θα παιχτεί με την ίδια ακριβώς διανομή που είδε το κοινό (υπήρξε βέβαια μια μικρή αντικατάσταση ενός ηθοποιού τη δεύτερη χρονιά) και με την ίδια σύμβαση στην οποία βασίστηκε το κτίσιμο και η δημιουργία της παράστασης, δηλαδή αυτοσχεδιασμός διαλόγων και εν μέρει δράσης, καθώς κάθε βράδυ οι ηθοποιοί ακολουθούν μεν μια συγκεκριμένη πλοκή αλλά κάθε φορά τα λόγια είναι γέννημα των αντιδράσεων της κάθε στιγμής.

 

Ο κύκλος των νέων παραστάσεων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Θεάτρου Τζένη Καρέζη της οδού Ακαδημίας 3, με παραγωγό τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Μίλτο Σωτηριάδη, και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

 

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για την νέα του ταινία, δήλωσε σχετικά με αυτήν την επανάληψη: «Για μένα αυτό που πάνω απ' όλα έχει σημασία και με χαροποιεί είναι ότι θα το δουν όλοι όσοι ήθελαν να το δουν και δεν τα κατάφεραν. Ότι δεν θα απογοητεύσουμε όλο εκείνο τον κόσμο που άκουσε για την παράσταση και παρόλο που προσπάθησε να βρει εισιτήρια δεν βρήκε και στεναχωρήθηκε. Πόσο μάλιστα που θα επαναληφθεί με το ίδιο σχήμα. Το χρωστάμε πάνω από όλα σε αυτόν τον κόσμο. Όπως βέβαια και σε όσους θέλουν να το ξαναδούν».

 

O Μίλτος Σωτηριάδης συμπλήρωσε: «Το "Στέλλα Κοιμήσου" είναι μια παράσταση που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που την είδα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δύο από τους πρωταγωνιστές της τιμήθηκαν με δύο πολύ σημαντικά βραβεία. Ήθελα με κάθε τρόπο να συνεχίσει να παίζεται. Το πετύχαμε φέτος σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και θα τη φιλοξενήσουμε την επόμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη».

 

Ο ηθοποιός Γιάννης Νιάρρος, ο οποίος υποδύεται τον Γιώργο Γερακάρη, αδελφό της Στέλλας, ρόλος που του χάρισε το Βραβείο Χορν για το 2018, είπε γι' αυτήν την επανάληψη: «Νιώθω απίστευτα περήφανος που είμαι μέλος της οικογένειας Γερακάρη και ανυπομονώ για τον τρίτο χρόνο της "Στέλλας". Ήταν μεγάλη τύχη να συνδημιουργήσω με τον Γιάννη Οικονομίδη και έναν θίασο που έδεσε τόσο μαγικά!».

 

Τέλος, η «Στέλλα» της παράστασης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, η οποία επίσης κέρδισε πριν από λίγες μέρες το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της, δήλωσε: «Η υποψηφιότητα και η βράβευση είναι τιμή και μια αναγνώριση των κόπων όλης της ομάδας του "Στέλλα κοιμήσου". Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Γιάννης Οικονομίδης μου έδωσε αυτήν την ευκαιρία και είμαι χαρούμενη που ασχολήθηκε και με το θέατρο. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για μια παράσταση που είχε κατά κύριο λόγο αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα, δεν υπήρχε κείμενο και χτίσαμε τους χαρακτήρες από το μηδέν. Αγγίζει θέματα που αφορούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και οικογένεια και χαίρομαι που θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά».

 

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 26 Απριλίου. 

 

Η παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη επιστρέφει για τρίτη σεζόν

 

Οδηγός Θεάτρου