Η διάσημη Γερμανίδα χορογράφος Sasha Waltz έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Το «Kreatur», η νέα παραγωγή της πρωτοποριακής καλλιτέχνιδος, ανοίγει διάλογο με άλλες μορφές τέχνης

Η διάσημη Βερολινέζα χορογράφος Sasha Waltz, μετά το Körper από την τριλογία της για το σώμα, έρχεται τον Μάρτιο με την ομάδα της στο Μέγαρο Μουσικής με μια νέα, συγκλονιστική χορογραφία, το «Kreatur», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Radialsystem V στο Βερολίνο το περασμένο καλοκαίρι.


Το 1993 η χορογράφος ίδρυσε με τον Jochen Sandig την ομάδα «Sasha Waltz and Guests» και την επανενεργοποίησε το 2004, όταν ολοκληρώθηκε η πενταετής συνεργασία της με τη Σαουμπίνε, της οποίας υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια μαζί με τον Thomas Ostermeier, τον Jens Hillje και τον Jochen Sandig.

 

Η «Sasha Waltz and Guests» έχει βάση της το Βερολίνο και αριθμεί 25 μόνιμους και 40 συνεργαζόμενους συνεργάτες.


Στο χορογραφικό της έργο, η Sasha Waltz επιδιώκει συνεχώς το διάλογο με άλλες μορφές τέχνης.

 

Στη νέα της παραγωγή συνεργάζεται για πρώτη φορά με δύο εικονοκλαστικούς καλλιτέχνες, τη σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen και τον σχεδιαστή φωτισμών Urs Schönebaum, οι οποίοι είναι εξίσου προσηλωμένοι στη διεπιστημονική έρευνα και στη συνεργασία ανάμεσα σε καλλιτεχνικούς και ακαδημαϊκούς τομείς.

 

Η διάσημη Γερμανίδα χορογράφος Sasha Waltz έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής
Sasha Waltz


Η Iris van Herpen συνδυάζει την παραδοσιακή τεχνική με τις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες για να παράγει την οραματιστική της τέχνη, η οποία συχνά κορυφώνεται με τη δημιουργία γλυπτικών έργων.


Ο Urs Schönebaum έχει σχεδιάσει φωτισμούς για θέατρα, όπερες, εκθέσεις, παραστάσεις και εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Άνσελμ Κίφερ, ο Ρόμπερτ Ουίλσον και ο Μίκαελ Χάνεκε.


Χορός, κουστούμια και φως είναι οι τρεις πυλώνες του νέου έργου που η Sasha Waltz δημιούργησε με 14 χορευτές από την ομάδα της.

 

Στο «Kreatur» η διακεκριμένη χορογράφος εξετάζει τα φαινόμενα της ύπαρξης στο πλαίσιο μιας διαταραγμένης κοινωνίας: δύναμη και έλλειψη εξουσίας, κυριαρχία και αδυναμία, ελευθερία και έλεγχος, κοινότητα και απομόνωση.

 

Η διάσημη Γερμανίδα χορογράφος Sasha Waltz έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής


Info:

«Sasha Waltz & Guests: Kreatur»

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλέφωνο: 210 7282333

23, 24 Μαρτίου 2018, 20:00

Εισιτήρια: 9 - 50 ευρώ

Οδηγός Θεάτρου