Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζει το έργο του Έντεν φον Χόρβατ, Κάζιμιρ και Καρολίνα, σε μία πρωτότυπη παράσταση που θα παρουσιαστεί σε όλους τους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος του Bios στην οδό Πειραιώς.

 

Κάθε βράδυ, οι θεατές της παράστασης θα μπορούν να ζουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία: αυτής της γιορτής της παράστασης που περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, φαγητό, μπίρες και παγωτό της μηχανής.

 

Το κοινό θα γίνεται μέρος του πλήθους του Oktoberfest όπου και εκτυλίσσεται η ιστορία αγάπης του Κάζιμιρ και της Καρολίνας.


Το Κάζιμιρ και Καρολίνα του Έντεν φον Χόρβατ είναι ένα εμβληματικό έργο για την κρίση. Τόσο την οικονομική (την εποχή που γράφεται το έργο, δηλαδή το 1932, η Κεντρική Ευρώπη βιώνει μεγάλη ανέχεια, ύφεση και ανεργία) και την πολιτική (στο έργο υπάρχουν πολλά προανακρούσματα της επερχόμενης φασιστικής λαίλαπας), αλλά επίσης την κοινωνική και υπαρξιακή.


Τοποθετημένο στο περιβόητο Oktoberfest, με φόντο μεταξύ άλλων τη φαντασμαγορική πτήση του αερόστατου Ζέπελιν (που αναγγείλει μια καινούργια εποχή), φαντασμαγορικές ρόδες λούνα-παρκ και ένα κωμικοτραγικό τσίρκο τεράτων, το αριστούργημα του Χόρβατ εκτυλίσσεται μέσα σε ένα και μόνο βράδυ, σε 117 κινηματογραφικού τύπου σκηνές, διατρέχοντας τις ζωές μιας ομάδας νέων ανθρώπων, που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη βιολογική και δημιουργική ακμή τους, αλλά στην πραγματικότητα οδεύουν ολοταχώς προς την παρακμή και τον όλεθρο.

 

Το κοινό θα γίνεται μέρος του πλήθους του Oktoberfest και θα μπορεί να καταναλώνει φαγητό και ποτά που σερβίρει η καντίνα της πολύβουης γιορτής. Οι θεατές μαζί με το εισιτήριό τους, θα προμηθεύονται τα ειδικά κουπόνια από το ταμείο, με τα οποία θα μπορούν να καταναλώνουν παγωτό της μηχανής, λουκάνικα, μπίρα, ψητό κοτόπουλο.

 

 

Η παράσταση θα απλωθεί τόσο στους εσωτερικούς χώρους του Bios, μετατρέποντάς το σε ένα είδος κινηματογραφικού στούντιο, καθώς και στους δρόμους έξω από το Bios.

 

 

Η παράσταση θα απλωθεί τόσο στους εσωτερικούς χώρους του Bios, μετατρέποντάς το σε ένα είδος κινηματογραφικού στούντιο, σε διαφορετικές γωνιές του οποίου λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα τα πιο παράξενα -ελκυστικά αλλά και απωθητικά- συμβάντα, καθώς και στους δρόμους έξω από το Bios. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και πολλών εκπλήξεων.

 

Αυτές είναι πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες της παράστασης: 

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς
Φωτο: Πάνος Κοκκινιάς

 

 

Info:

Κτίριο Bios (μπαρ, main, πρώτος όροφος)

Διάρκεια παραστάσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου – Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Παραστάσεις: Τετάρτη έως Κυριακή

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμή Εισιτηρίου: 26 ευρώ (περιλαμβάνει κουπόνια αξίας 6 ευρώ για την κατανάλωση του φαγητού και των ποτών)

 

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Επιμέλεια μουσικής: Jan van de Engel

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Επιμέλεια Κίνησης: Όλγα Σπυράκη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Πολυξένη Καλαντζή, Κωνσταντίνος Κεσσίδης

Βοηθοί Δραματουργίας: Αλκίνοος Δωρής, Σοφία Πολυχρονίδου

Βοηθοί σκηνογράφου: Ερμίνα Αποστολάκη, Μύριαμ Κουρούβανη

Βοηθός ενδυματολόγου: Ήρα Καραγκούνη

 

Παίζουν: Βασίλης Αθανασόπουλος, Αλέξανδρος Βάρθης, Ευάγγελος Βογιατζής, Έκτωρ Γασπαράτος, Παναγιώτης Γεωργούλας, Κάτια Γκουλιώνη, Θωμάς Καζάσης, Παναγιώτης Καμμένος, Νίκος Καμόντος, Μάγδα Κόρπη, Νάντια Μαργαρίτη, Έλενα Μεγγρέλη, Νικόλας Μίχας, Δημήτρης Μπίτος, Κέλλυ Νικηφόρου, Σοφία Πριόβολου, Γιώργος Σαββίδης, Ναταλί-Τερέζα Τσάβεζ, Ιώβη Φραγκάτου

 

Μουσικοί: Μικές Γλύκας, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Νίκος Νικολακόπουλος, Νικολάια Τριανταφύλλου