Από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019 σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του παιχνιδιού και της προσχολικής εκπαίδευσης θα βρίσκονται στην Αθήνα.

Η διάσημη Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο σπουδαίος ψυχολόγος από τη Βοστώνη Dr. Peter Gray, συγγραφέας εκτός των άλλων του βιβλίου «Free to Learn», ο Tom Hobson, ο περίφημος «Teacher Tom» από το Seattle, ο Βρετανός playworker Meynell Walter, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Play Association (IPA) σε Αγγλία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία, ο πολυβραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας και καθηγητής Takaharu Tezuka, ειδικός στον σχεδιασμό χώρων προσχολικής αγωγής, αλλά και πολλοί ακόμη σημαντικοί άνθρωποι από τoν χώρο της εκπαίδευσης, θα βρεθούν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη σε ένα τριήμερο συνέδριο.

Στόχος του συνεδρίου θα είναι να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό την αξία που έχει το Ακηδεμόνευτο Παιχνίδι στην προσχολική ηλικία. Το συνέδριο απευθύνεται σε όποιον ασχολείται ή θα ήθελε να ασχοληθεί με την  προσχολική αγωγή ή το παιχνίδι ή και τα δύο, και ψάχνει για καινούργιες πηγές έμπνευσης.

 

Ως προπομπός του συνεδρίου, στις 19 Ιανουαρίου στο Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα) διοργανώνεται το επίσημο pre-event, μια ανοικτή συζήτηση του Βρετανού playworker Meynell Walter και του Διευθυντή του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής Dorothy Snot, Γιάννη Γιαννούδη γύρω από κομβικά ερωτήματα της προσχολικής αγωγής όπως «Τι είναι παιχνίδι, ποια είναι τα όρια του και αν είναι σωστό ή λάθος το ελεύθερο παιχνίδι στην προσχολική αγωγή».

 

Info

Η παρακολούθηση του pre-event είναι ελεύθερη, προϋποθέτει όμως την κράτηση θέσης στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eventora.com/en/Events/what-play .

www.playonathens.com 
https://www.facebook.com/playonearlyeducation
https://www.instagram.com/playonearlyathens/
https://twitter.com/PlayEarly