Το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους κάνει πρεμιέρα για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 12:00 με το αμερικανικό ντοκιμαντέρ More Human than Human το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

 

Σε αυτή τη μεγάλου μήκους ταινία που ήταν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ Hot Docs Film Fest 2018 στο Τορόντο, και που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα οι σκηνοθέτες παρουσιάζουν όλες τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης σήμερα και επιχειρούν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα πάρει τον ρόλο του σκηνοθέτη στην τελευταία σκηνή της ταινίας.

 

Υπάρχει άραγε κίνδυνος το δημιούργημα του ανθρώπου, πολύ ικανότερο από τον ίδιο, διασυνδεδεμένο, αποκτώντας ίσως και αυτοσυνείδηση, να ξεπεράσει το ανθρώπινο είδος; Η ταινία προβάλλεται στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους και είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια παιδιά και νέους ηλικίας 12+.

 

Ακολουθεί συζήτηση με προσκεκλημένο τον Γεώργιο Βούρο, Καθηγητή στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

 

 

 

Info
Αθήνα
Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12:00-14:00
Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

 

Θεσσαλονίκη
Σάββατο 20 Οκτωβρίου, 12.00-14.00
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη

 

Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs επικοινωνήστε: Μουσείο Μπενάκη / Εκπαίδευση, Τ. 210 3671067-9 (Δευτ-Πεμ 10.00-14.00)

 

Τιμή εισιτηρίου: € 3 (παιδιά) € 6 (ενήλικες)
Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.