Heineken Star Serve 2019: Μια γυναίκα στην κορυφή του διαγωνισμού

H Χρυσάνθη Κουκουσιώτη αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του φετινού Heineken Star Serve!

Newsroom 18.4.2019 | 14:33

H Χρυσάνθη Κουκουσιώτη, bartender του Bookali Bar, είναι η μεγάλη νικήτρια του φετινού Heineken Star Serve 2019 που διοργανώθηκε με επιτυχία από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην Τεχνόπολη Αθηνών.

 

Γιατί έχει σημασία, λέτε, ο τρόπος που σερβίρεται μια παγωμένη Heineken Draught; Τι είδους μυστικά μπορεί να κρύβουν τα πέντε βήματα για το τέλειο σερβίρισμα, τα οποία ορίζουν και τους βασικούς κανόνες του παγκόσμιου διαγωνισμού Heineken Star Serve;

 

Το πρόγραμμα Heineken Star Serve αποτελεί μια πρωτοβουλία της διάσημης ζυθοποιίας, το οποίο έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές την εμπειρία μιας τέλειας σερβιρισμένης παγωμένης Heineken, έτσι ακριβώς όπως την ορίζουν μέσα από τους δικούς τους ελέγχους ποιότητας οι κορυφαιοι Draught Masters στο ζυθοποιείο της.

 

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργάνωσε τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό Heineken Star Serve το 2017. Ακολούθησε ο επόμενος το 2018. Η πρωτοβουλία όμως του Heineken Star Serve έχει ξεκινήσει στη χώρα μας από το 2013. Από τότε έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2.500 bartenders (σε 450 ελληνικά καταστήματα) στο άριστο σερβίρισμα της Heineken Draught.

 

Heineken Star Serve 2019: Μια γυναίκα στην κορυφή του διαγωνισμού

 

Την Πέμπτη 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο τρίτος πανελλήνιος τελικός του Heineken Star Serve στην Τεχνόπολη Αθηνών, σε μια αξέχαστη και άκρως διασκεδαστική βραδιά, με σκοπό την ανάδειξη του καλύτερου bartender στο σωστό σερβίρισμα μιας παγωμένης
Heineken Draught.

 

H βασική αρχή του διαγωνισμού ορίζει ότι η βαρελίσια Heineken είναι απολαυστική όταν σερβίρεται σε ένα διαυγές καθαρό ποτήρι, γιατί έτσι αποκτά τον κατάλληλο αφρό και γεύση. Το πλύσιμο του ποτηριού, λοιπόν, είναι το πρώτο βήμα της δοκιμασίας του διαγωνισμού. Το σωστό γέμισμα του είναι το δεύτερο. Ακολουθούν το κόψιμο του αφρού από το ποτήρι, ο έλεγχος και το σερβίρισμα στον πελάτη.

 

Έτσι, λοιπόν, μέσα σε ένα ζεστό και ανεπιτήδευτο κλίμα, οι διοργανωτές έστησαν μια αλλιώτικη γιορτή μπίρας με πρωταγωνιστές 24 κορυφαίους bartenders από καταστήματα όλης της Ελλάδας. Ο ένας απέναντι από τον άλλον, σε μια νοκ-άουτ μάχη, οι φιναλίστ θα έπρεπε να περάσουν τις πέντε δοκιμασίες του τέλειου σερβιρίσματος μιας Heineken Draught και να κριθούν στις λεπτομέρειες των προσπαθειών τους.

 

Ο βασικός παρουσιαστής της βραδιάς, ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ανακοίνωσε τη φετινή κριτική επιτροπή η οποία κάθισε πίσω από τους δύο αντικρυστούς ψύκτες που θα περίμεναν τους διαγωνιζόμενους: στην κεφαλή της επιτροπής ο Global Heineken Draught Master, Eric de Kock, δίπλα του ο Draught Master Γιώργος Πίμπας και ο περσινός νικητής του Heineken Star Serve, Λευτέρης Ηλιάκης.

 

Για τις επόμενες δύο ώρες θα περνούσαν μπροστά τους οι 24 φιναλίστ του Heineken Star Serve 2019, σε μια αναμέτρηση ένας προς έναν, αναδεικνύοντας τις δεξιότητές τους στην τέχνη των 5 κανόνων του Heineken Star Serve.

 

 

Heineken Star Serve 2019: Μια γυναίκα στην κορυφή του διαγωνισμού

 

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι, χωρισμένοι σε ζευγάρια, ο ένας απέναντι από τον άλλον, έπρεπε να επικεντρωθούν σε αυτές τις λεπτομέρειες, αφού ένας Heineken Draught Master αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον τρόπο που θα σερβίρει αλλά και από τον αφρό στο ποτήρι της Heineken, ο οποίος πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής.

 

Ας μην ξεχνάμε ότι ο βασικός ρόλος του αφρού είναι να διατηρεί το άρωμα της μπίρας, εμποδίζοντας την να έρθει σε επαφή με τον αέρα και φροντίζοντας να διατηρεί η Heineken την αδιαμφισβήτητη γεύση της μέχρι την τελευταία σταγόνα στο ποτήρι.

 

Η εμφάνιση της Χρυσάνθης Κουκουσιώτη, bartender στο Bookali Bar της Λάρισας, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη της τελικής δωδεκάδας. Λίγο αργότερα, και αφού παρουσίασε σε όλους τους αγώνες της καλύτερα αποτελέσματα από τους αντιπάλους της, η Χρυσάνθη αναδείχθηκε ως η μεγάλη νικήτρια του φετινού Heinenken Star Serve.

 

To έπαθλό της ένα εισιτήριο για τον τελικό του Grand Prix Formula 1 που θα πραγματοποιηθεί στην Monza της Ιταλίας με χορηγό την Heineken αλλά και η συμμετοχή της στον παγκόσμιο τελικό του Heineken Star Serve, όπου θα αντιμετωπίσει τους καλύτερους bartenders όλου του κόσμου.

 

Κι αφού η μεγάλη νικήτρια σήκωσε χαρούμενη το έπαθλό της και τα κομφετί της νίκης γέμισαν την αίθουσα, κοινό, κριτές και διαγωνιζόμενοι έζησαν μια ακόμη αξέχαστη γιορτή του Heikenen Star Serve, με τους Onirama στη σκηνή να τα δίνουν όλα.

 

Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς η Heineken Draught κυλούσε τέλεια σερβιρισμένη στα ποτήρια των καλεσμένων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ενώ δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που τίμησαν την νεοεμφανιζόμενη Heineken 0.0, την μοναδική μπίρα χωρίς αλκοόλ στην ελληνική αγορά, η οποία ζυθοποιείται με τη διαδικασία αφαίρεσης του αλκοόλ, πετυχαίνοντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.