Χριστούγεννα στο Γαλάτσι για όλη την οικογένεια

Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά και για τη γιορτή των Φώτων

Newsroom 20.12.2016 | 17:35

 

 

Ο Δήμος Γαλατσίου γιορτάζει τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων. 

 

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου

10.00π.μ. Καμίνι – Εργαστήρι κοσμήματος με decoupage σε χάντρα και συναρμολόγηση σε chunky κολιέ για τις γιορτές, από τη Μαρία Δαμανάκη («Δημιουργική γωνιά») Το τμήμα θα είναι αυστηρά είκοσι ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο [email protected] ή inbox στο fb: Dimiourgiki Gonia

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη (Προσφορά των κομμωτηρίων «S & M» και του κοσμηματοπωλείου «G & A»)

6.00μ.μ. Καμίνι – «Η κυρά Αντιγόνη και τα ξωτικά», μία παιδική μουσικό-θεατρική παράσταση που μας παραπέμπει, μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια, στα χρόνια της αθωότητάς μας, στην πιο αγαπημένη του χρόνου γιορτή, τα Χριστούγεννα! Με αναφορές στα ήθη και τα έθιμά μας, με χρώματα κι αρώματα, με γεύσεις και εικόνες μιας άλλης εποχής...! Στην παράσταση, τα παιδιά, εκφράζονται , παίζουν και συμμετέχουν ενεργά στη σκηνή. (παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο)

7.00μ.μ. Βεΐκου 6 – Γιορτινή εκδήλωση από τον σύλλογο Θεσσαλών Γαλατσίου με μουσικές, χορούς και πολλά κεράσματα

 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

12.00 – 8.00 μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

6.00μ.μ. Πνευματικό – Σεμινάριο για παιδιά «Experience magic - Έλα να γίνεις κι εσύ ταχυδακτυλουργός!» Με ταχυδακτυλουργούς από το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Αδελφότητας Μάγων

8.30μ.μ.  Καμίνι – Χριστουγεννιάτικη συναυλία «Συγχορδία αγγέλων... με κιθάρες» από την μπάντα Assoi tou Salvador (swing, rumba, reggae, ska, funk, mambo...). Ελάτε να απολαύσετε την εφταμελή ξέφρενη μπάντα, που δεν σταματάει πουθενά

 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

10.00π.μ. Καμίνι – Εργαστήρι decoupage σε κερί, για ενήλικες, από τη Μαρία Γιακουμή (Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους: κεριά, χαρτοπετσέτες με γιορτινά θέματα, κόλλα decoupage κι ένα πινέλο)

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη (Προσφορά του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας, Παιδιού «Όμορφος Κόσμος»)

6.00μ.μ. Καμίνι – «... και του χρόνου να σας πούμε», γιορτινές μουσικές, κάλαντα, τραγούδια, χοροί και κεράσματα από τα εννέα διαμερίσματα της Ελλάδας («Χοροπατήματα», «Βραζιλιάνος» και Μιχάλης Παντελιάς)

 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

12.00 Αγ. Γλυκερίας 3 – Γιορτινό γλέντι από τον σύλλογο Πελοποννησίων Γαλατσίου, με... χριστόψωμο

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

6.00μ.μ.  Καμίνι – «Από τι ζουν οι άνθρωποι». Θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Τολστόι.  (παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο)

7.00μ.μ.  Πνευματικό Κέντρο – «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου!»
Παραδοσιακά κάλαντα, χοροί, τραγούδια, κουδουνάτοι, ρογκατσιάρηδες και μπαμπούγεροι, γιορτινά παραδοσιακά φιλέματα, για να υποδεχτούμε τις γιορτές του Δωδεκαήμερου, όλοι μαζί, παρέα με τους μουσικούς και τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του «Χοροστασίου»

7.30μ.μ. Βεΐκου 30 – Χριστουγεννιάτικα δώρα και κεράσματα από το «Αίσθηση και λόγος»

8.00μ.μ. Καμίνι – Δημοπρασία έργων τέχνης, σε συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Ευθύνης Socialdoo  για κοινωνικό σκοπό και με «μεγάλους – επώνυμους» καλλιτέχνες , τα έσοδα της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη (Άνθη «Le Jardin», κεράσματα «Κάτι άλλο»)

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

10.00 Καμίνι – Εργαστήρι κατασκευής στεφανιού από σύρμα και κορδέλες από τη Μαρία Δαμανάκη («Δημιουργική γωνιά»)Το τμήμα θα είναι, αυστηρά, είκοσι ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο [email protected] ή inbox στο fb: Dimiourgiki Gonia

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

1.00μ.μ. – 3.00μ.μ.Ελ. Βενιζέλου 6 – «Σιντριβάνι σοκολάτας». Η βοηθός του Άι Βασίλη υποδέχεται τα παιδιά για ένα γλυκό και διασκεδαστικό εργαστήρι σοκολάτας ενώ ταυτόχρονα ρέει άφθονη σοκολάτα από ένα υπέροχο συντριβάνι σοκολάτας!  «Electronet - Καμπέρης»

6.00μ.μ. Καμίνι – «Φον κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη».

Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης, ένας κηπουρός ονείρων και άλλοι χαρακτήρες, στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια! (παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο)

8.00μ.μ. Πνευματικό Κέντρο – «Εναλλακτικά γιορτινά τραπέζια – πάρτυ». Ελάτε να δοκιμάσουμε διαφορετικές λιχουδιές με μήνυμα τη χορτοφαγία (Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου ΓΑΦ)

 

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

Κάλαντα από τους συλλόγους: Κρητών, Πελοποννησίων, Απεραθιτών, Αγριτών, Ηπειρωτών

Κέντρο Ελλην. Τέχνης (κάλαντα Θράκης), Χοροπατήματα (κάλαντα Κύπρου), Ρύμβος (κάλαντα Πόντου)

12.00 Ελ. Βενιζέλου 6 – Ζωντανή μουσική και κεράσματα (λυχναράκια) από τον σύλλογο Κρητών Γαλατσίου - Λαμπρινής

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

 

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

10.00π.μ. Καμίνι – Εργαστήρι σουπλά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τη Σοφία Τσαμπαρά. (Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους: χαρτόνια κανσόν Α3, ψαλίδι, περιοδικά, εφημερίδες, κόλλες γλασέ, κόλλες περιτυλίγματος και κόλλα stick)

12.00 Πλατεία Μανώλη Γλέζου - Ελευθερίας (Παπαφλέσσα) – Παλιάτσοι και κλόουν παίζουν με μικρούς και μεγάλους, από τον παιδότοπο «3 Bees»

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

4.00μ.μ. - 6.00μ.μ. Λυσίου & Ιπποκράτους – Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας Παλαί για τα παιδιά της πόλης. Αφιέρωμα στο τζάκι των γιορτών, στο χριστόξυλο, στις κάλτσες των καλλικαντζάρων, εργαστήρι ευχών, φωτιές και ζογκλέρ, face painting, κλόουν και μπαλονοκατασκευές, κεράσματα και δώρα από τον παιδότοπο «3 Bees»

7.00μ.μ.Καμίνι – «Το κακό πνεύμα των Χριστουγέννων» (παράσταση καραγκιόζη από τον Σωκράτη Κοτσορέ. Συμμετέχει ο Τάκης Βαμβακίδης, με ελεύθερη είσοδο)

9.00μ.μ. Καμίνι – Χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας με τις ωραιότερες γιορτινές άριες και ένα ποτ πουρί χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Ελάτε να απολαύσουμε όλοι μαζί τις χαρμόσυνες μελωδίες πέντε διακεκριμένων σολίστ του λυρικού θεάτρου

 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

10.00π.μ. Καμίνι – Εργαστήρι χαρτοκοπτικής «χριστουγεννιάτικοι άγγελοι» από τη Σοφία Τσαμπαρά

11.00π.μ.– 1.00μ.μ.  Βεΐκου 74 – Το ξωτικό του Άι Βασίλη θα περιμένει τα παιδιά να παίξουν μαζί ομαδικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με αστεία ταχυδακτυλουργικά, διαγωνισμούς με δώρα στους συμμετέχοντες των παιχνιδιών και να χορέψουν. 

12.00 – 8.00μ.μ.  Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

3.00μ.μ. – 9.00μ.μ. Σε όλη την πόλη – Ο Άι Νικόλας - Santa Claus και ο Άι Βασίλης μοιράζουν μαζί ευχές και γλυκίσματα του «Βραζιλιάνου» σε μικρούς και μεγάλους! Συναντήστε τους στους δρόμους της πόλης σε μία ιδιαίτερη σπάνια εμφάνιση που κάνουν από κοινού, φέρτε τις φωτογραφικές μηχανές σας και φωτογραφηθείτε μαζί τους. Στις 9 το βράδυ θα βρεθούν στο κατάστημα «Βραζιλιάνος», Βεΐκου 27 και θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να τους συναντήσουμε μαζί!

5.00μ.μ. Πνευματικό Κέντρο – Εργαστήρι δημιουργίας κούκλας Άι Βασίλη και Άι Νικόλα. Τα παιδιά φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τις δικές τους δημιουργίες (δύο κούκλες) - «Παιδότοπος 3 Bees» και «Mary's creations»

 

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

10.00 Καμίνι – Εργαστήρι κοσμήματος για ενήλικες. Δημιουργία εναλλακτικών κολιέ από ανακυκλωμένα υφάσματα και noodles (μακό κορδόνια) υπό την καθοδήγηση της Μαρία Δαμανάκη («Δημιουργική γωνιά»)
Το τμήμα θα είναι αυστηρά είκοσι ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο [email protected] ή inbox στο fb: Dimiourgiki Gonia

12.00 Αγ. Γλυκερίας 3 – Εργαστήρι ζωγραφικής με τον Alessandro de Martino και κεράσματα από τον σύλλογο Πελοποννησίων

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη (Προσφορά του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας, Παιδιού «Όμορφος Κόσμος»)

6.00μ.μ. Καμίνι – «Το δέντρο της αγάπης». Που πήγε το Δέντρο της Αγάπης; Ποιος και που το έκρυψε; Τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν και να βοηθήσουν με τη φαντασία τους στη λύση ενός αναπάντεχου μυστηρίου! Μια μοναδική περιπέτεια με γοητευτική δράση, έντονη αγωνία, γέλιο, έξυπνες ατάκες και απρόσμενη πλοκή που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά και θα τα βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων! (παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο)

8.00 Πλατεία Σκύρου – Μεταμφιέσεις, φωτιές, χορευτικά δρώμενα με ζωντανές παραδοσιακές μουσικές, τραγούδια, κεράσματα και άλλα πρωτοχρονιάτικα έθιμα από το Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στο γλέντι που θα ακολουθήσει! («Βραζιλιάνος», «Νόστος»)

 

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

10.00π.μ. Καμίνι – Εργαστήρι γουριού από μεταλλικό φύλλο με decoupage και κορδόνια από την Μαρία Δαμανάκη («Δημιουργική γωνιά»)
Το τμήμα θα είναι αυστηρά είκοσι ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο [email protected] ή inbox στο fb: Dimiourgiki Gonia

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη (Προσφορά του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας, Παιδιού «Όμορφος Κόσμος»)

12.00 Πνευματικό Κέντρο – «Το μαγικό γούρι της χρονιάς», εργαστήρι από το τάγμα των νεράιδων του «Παιδότοπου 3 Bees». Θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε ένα μοναδικό έθιμο, γεμάτο από τη μαγεία των γιορτών, όπου μικροί και μεγάλοι θα παραλάβουν το μοναδικό μαγικό γούρι τους με την πρόβλεψη των νεράιδων για το 2017.

6.00μ.μ. Καμίνι – «Ο κύριος Χ και το ζαχαροπασπαλισμένο μυστικό»
Ένα παραμύθι όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν πως τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται αλλά χαρίζονται ως μυστικό... Υπάρχει κάτι που δεν αγοράζουν τα λεφτά; Θα καταφέρει ο κύριος Χ να κλέψει το πολυπόθητο μυστικό ή θα κερδίσει η χαρά της γιορτής; (παράσταση κουκλοθέατρου με ελεύθερη είσοδο)

8.00μ.μ. Πλατεία Σκύρου – Γλέντι με θρακιώτικα γιορτινά έθιμα, με ζωντανή ορχήστρα, παραδοσιακά τραγούδια και πλούσια κεράσματα. Ελάτε να αποχαιρετήσουμε το 2016 χορεύοντας και διασκεδάζοντας! («Βραζιλιάνος», «Κέντρο Ελληνικής Τέχνης», «Χοροπαίγνιο»)

 

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

Κάλαντα από τους συλλόγους: Κρητών, Πελοποννησίων, Απεραθιτών, Αγριτών, Χοροπατήματα (κάλαντα Πόντου)

12.00 – 20.00 Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

 

Τρίτη 3 Ιανουαρίου

11.00 - Κοπή Βασιλόπιτας από τους Συλλόγους: Δανακιωτών, Πελοποννησίων, Απεραθιτών, Κρητών, Ηπειρωτών
Αγριτών (έθιμο «ποδαρικό» και λαδένια), Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου ΓΑΦ (πάρκινγκ Άλσους)

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

4.00μ.μ.  Πνευματικό Κέντρο – «Ο Μάγος του 2017», διαδραστική παράσταση ταχυδακτυλουργικών - μαγικών με τον μάγο Christian («Παιδότοπος 3 Bees»)

6.00μ.μ. Καμίνι – «Η Πρωτοχρονιά του Καραγκιόζη» (παράσταση καραγκιόζη από τον Σωκράτη Κοτσορέ. Συμμετέχει ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης)

7.00μ.μ. Βεΐκου 43 – «Διαγωνισμός Βασιλόπιτας». Βασιλόπιτες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, θα κριθούν από την ορισμένη πενταμελή κριτική επιτροπή, για να δοθούν τα τρία πρώτα βραβεία με τα συμβολικά, τυχερά, αλλά και πλούσια δώρα! («Dance Club by Galatsi»)

9.00μ.μ.Καμίνι – «Ο Άι Βασίλης, η βασιλόπιτα και τα δώρα», παρουσίαση από τον Μάνο Ελευθερίου. Αναφορές για τη σκιαγράφηση της ζωής ενός Μεγάλου Αγίου, οι ιστορίες της βασιλόπιτας και των δώρων που χάνονται στα βάθη του χρόνου. Θα ακολουθήσει κλήρωση πλούσιων δώρων για το καλωσόρισμα του νέου έτους. (Άνθη «Le Jardin»)
 

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου
10.00 Καμίνι – Εργαστήρι κατασκευής βραχιολιού για ενήλικες από τη Σοφία Τσαμπαρά
(Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους: νήματα πλεξίματος, φόδρες, κλωστή και βελόνα)

12.00 – 8.00μ.μ. Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους, δωρεάν, σε όλη την πόλη

5.00μ.μ. Καμίνι – Εργαστήρι κατασκευής βραχιολιού για ενήλικες από τη Σοφία Τσαμπαρά
(Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους: νήματα πλεξίματος, φόδρες, κλωστή και βελόνα)

6.00μ.μ. Καμίνι – «Ο μαγικός καθρέφτης» Ένας καθρέφτης μαγικός, ειλικρινής και καλοσυνάτος μετατρέπεται σε βοηθό της μητριάς βασίλισσας και σπέρνει τη διχόνοια. Η ματαιοδοξία και η ζήλια, δύο από τα χειρότερα ελαττώματα, μπορεί να μας οδηγήσουν σε πράξεις κακές. Θα καταφέρει η αλήθεια και η αγάπη να νικήσουν; (παιδική παράσταση με ελεύθερη είσοδο)

8.00μ.μ. Καμίνι – Η πρώτη συναυλία του 2017. Η Μαρία Αναματερού, μας προσκαλεί με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία γεμάτη από ήχους ψυχής, σε ένα μυστικό συναπάντημα τραγουδιών αγαπημένων, αλλά και συνθέσεων προσωπικών, ανοίγοντας παράθυρα με θέα στις γειτονιές της Ελλάδας και του κόσμου.

 

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

Κάλαντα από τους συλλόγους: Πελοποννησίων, Απεραθιτών, Αγριτών

Χοροστάσι (κάλαντα Ηπείρου)

10.00 Καμίνι – Εργαστήρι και χορός καλλικατζάρων από την Κορίνα Κοτσίρη. Οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τον δικό τους καλλικάντζαρο και θα δραματοποιήσουν τον χορό των καλλικαντζάρων γύρω από την καμινάδα του πολιτιστικού μας κέντρου!

12.00 Δημαρχείο – Αφετηρία του χορού των καλλικαντζάρων, που θα αναστατώσουν την πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας με τις σκανδαλιές τους. Συμμετέχουν οι Σύλλογοι: «Γεώργιος Καραϊσκάκης», «Χοροστάσι», «Δημιουργική γωνιά», «Δανακιωτών», «Ρύμβος» και «Θεσσαλών».

1.00μ.μ. Καμίνι – "Παραδοσιακά καλλικαντζαροπαραμύθια, για μικρούς και μεγάλους", αφήγηση παραμυθιών με τη συμμετοχή των θεατών, σε συνδυασμό με παραδοσιακές μουσικές και κάλαντα των Φώτων. («Χοροστάσι»)

5.00μ.μ. Καμίνι – «Ο καραγκιόζης φούρναρης και οι καλλικάντζαροι» (παράσταση καραγκιόζη από τον Σωκράτη Κοτσορέ. Συμμετέχει ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης)

7.00μ.μ. Πλατεία Σκύρου – «Φωτιές και στάχτες των καλλικαντζάρων - κάψιμο του αρχικαλλικάντζαρου». Εκδήλωση λήξης των γιορτινών εκδηλώσεων με παραδοσιακό γλέντι από τον «Άσκαυλο» , το οποίο θα περιλαμβάνει:
To έθιμο των «Μωμόγερων»

Ζωντανές μουσικές, τραγούδια και χορούς

Κρασί και πλούσια κεράσματα από τον «Βραζιλιάνο»

Το κάψιμο του αρχικαλλικάντζαρου από τη «Δημιουργική γωνιά»

Έθιμα και εκπλήξεις

Διώξιμο των καλλικαντζάρων από τα τύμπανα των Atene Daiko.

 

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου

12.00 Κολυμβητήριο Άλσους Γαλατσίου – Θεοφάνεια, Καθαγιασμός υδάτων

Καθ' όλη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα υπάρχει εικοσιτετράωρη ζωντανή σύνδεση live streaming (http: //santaclaus-live.com/en/livekamerat/) με το χωριό του Άι Νικόλα – Santa Claus στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας στην είσοδο του Διαγνωστικού Κέντρου «Meganalysis».

Παλαί θεματικό πάρκο λούνα παρκ.