Δωρεάν συναυλίες, θεατρικά αναλόγια και ομιλίες αφιερωμένες στην γυναίκα από τον Pepper 96.6

Ο ραδιοφωνικός σταθμός διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Ms Pepper» με καλεσμένους γνωστούς καλλιτέχνες

The LiFO team, 13.3.2019 | 14:52

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Pepper ετοιμάζει μια μέρα με πλήθος εκδηλώσεων αφιερωμένων στη σύγχρονη γυναίκα, χωρίς φίλτρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε θεατρικά αναλόγια, ομιλίες και συζητήσεις, έκθεση φωτογραφίας αλλά και συναυλίες 14 καλλιτεχνών (Nalyssa Green, S.W.I.M., Sugahspank κ.ά.), όλα με ελεύθερη είσοδο.

 

Το πρόγραμμα

Θεατρικά αναλόγια

16:00 - 17:00

 

Χαρά Μάτα Γιαννάτου - Η ματιά του Χάινριχ φον Κλάιστ πάνω στον έρωτα και τη ζωή, που συχνά μας δείχνει το σκληρό πρόσωπο της, γοητεύει την Χαρά Μάτα Γιαννάτου.. Θα την απολαύσουμε σε ένα κείμενο-έκπληξη από την εργογραφία του.

 

Ευγενία Δημητροπούλου - Ο πατέρας εκπροσωπεί το οικογενειακό δίκαιο και εκείνος το εφαρμόζει στη «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Η Ευγενία Δημητροπούλου ξανά συναντά την ηρωίδα που αγάπησε διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το έργο.

 

Λένα Δροσάκη - Αυτό το «Αχ!», που βγαίνει από τα σπλάχνα στη θέα ενός μεγάλου έρωτα θ' ακούσουμε από τα χείλη της Λένας Δροσάκη . Η γνωστή ηθοποιός θα διαβάσει ένα απόσπασμα από το κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη, μια ρομαντική ανάγνωση στην «Κερένια κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου.

 

Μαρία Καλλιμάνη - Ποια συναισθήματα βιώνει μια γυναίκα μπροστά στην παθιασμένη ζήλια; Η Μαρία Καλλιμάνη φέρνει ενώπιον μας την Ερμιόνη, μια γυναίκα που τιμωρείται άδικα λόγω της ζήλιας του άντρα της στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

 

Κόρα Καρβούνη - Η Κόρα Καρβούνη μαγεμένη από τη σκέψη του Νίκου Καζαντζάκη θα διαβάσει ένα κείμενο από το θρυλικό «Ζορμπά», που αποδεικνύει τη μεγάλη αξία που έδινε ο σπουδαίος πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής στη γυναίκα.

 

Θάλεια Ματίκα - Η Φράνκα Ράμε έκαιγε τη σκηνή σαν θεατρικός δυναμίτης μαζί με το σύζυγος της, Ντάριο Φο. Αγκάθι στην πληγή η αντιεξουσιαστική σάτιρα τους οδήγησε τη Ράμε σε σύλληψη και σε «Βιασμό» από τους καραμπινιέρι. Αυτό το γεγονός θα αποκαλύψει η Θάλεια Ματίκα μέσα από το έργο της Ράμε.

 

Ειρήνη Μπαλτά - Η Ειρήνη Μπαλτά ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της «Φιλουμένας Μαρτουράνο» σταματά στον εξομολογητικό λόγο της ηρωίδας του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, που αποκαλύπτει τα λεπτά όρια που χωρίζουν την πίστη από τη ματαίωση.

 

Γιώργος Νανούρης - Η κοινωνική ευαισθησία του Φραντς Κάφκα υφαίνεται στο ημερολόγιο του. Ένα απόσπασμα «Από το Ημερολόγιο του Φραντς Κάφκα» που περιγράφει μια εργάσιμη μέρα γυναικών, σ' ένα εργοστάσιο θα διαβάσει ο Γιώργος Νανούρης.

 

Σίσυ Τουμάση - Για την αυτοκαταστροφική συναισθηματική εξέγερση της «Μαντάμ Μποβαρί», έτσι όπως την παρακολουθεί ένας από τους ήρωες του ομώνυμου μυθιστορήματος του Γκουστάβ Φλομπέρ θα διαβάσει η Σίσσυ Τουμάση.

 

Βασιλική Τρουφάκου - Η Βασιλική Τρουφάκου ψάχνει μέσα από τα λόγια της απείθαρχης «Αντιγόνης» του Ζαν Ανούιγ τη δυνατότητα της αγάπης καθώς εκείνη ρωτά τον Αίμωνα: «Μ' αγαπάς σαν γυναίκα;»

 

Πάνελ συζήτησης

Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική, μη κομματική οργάνωση Women Act, που έχει ως κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17.30 και 18.30 πάνελ συζήτησης με τίτλο No Filter Stories by Women Act, με ομιλητές από διάφορους χώρους, αλλά και τη συμμετοχή του κοινού.

 

Πιο αναλυτικά, θα μας αφηγηθούν τις ιστορίες τους οι: Αρετή Γεωργιλή, Free Thinking Zone Founder & LEAN IN Regional Leader, Μαριάννα Σκυλακάκη, αθηΝΕΑ, Founder & Editor in Chief, Αλεξία Τασούλη, Δημοσιογράφος, Ιωάννα Θεοδώρου, Campfire Innovation, Founder, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, The Tipping Point, Director, Βαγγέλης Κραββαρίτης, British Council, Partnerships & Projects Coordinator, Μαρίνα Σάττι.

 

Workshop

Σε συνεργασία με τη διεθνή μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση ActionAid, που έχει ως κύριο στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18.30 και 19.30 ένα workshop από ομάδα ενδυνάμωσης γυναικών της ActionAid, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα αναλύσουν τα χαρακτηριστικά τριών σημαντικών γυναικών της Ιστορίας ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί η έρευνα της οργάνωσης για την ενδοοικογενειακή βία.

 

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα πραγματοποιείται παράλληλη δράση με εγκατάσταση της ActionAid. Στο χώρο θα βρίσκονται 6 stand με 6 ζευγάρια παπούτσια, που αντιστοιχούν σε 6 γυναικείες ιστορίες, τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μέσα από τα αντίστοιχα ακουστικά που θα βρουν. Η ActionAid με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει ότι απέναντι σε κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών, η μόνη απάντηση είναι η μηδενική ανοχή.

 

Live

Το μουσικό στίγμα της ημέρας θα δώσει ένα live αφιερωμένο στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του 20ου αι. Ξεκινώντας στις 20:00, 14 πιπεράτοι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στo Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, χωρίς διακοπή για 2.5 ώρες. Συμμετέχουν οι: Λήδα Αγγελάκη, Amalia, Δάφνη & The Fuzz, Nalyssa Green, Idra Kayne, KALLI, Γιάννα Βασιλείου, Ρένα Μόρφη, Eva Sakellari, Ξένια Ντάνια, Ειρήνη Παργινού, S.W.I.M., Sugahspank, Lou Is.

 

Έκθεση

Παράλληλα με όλες τις δράσεις, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και έκθεση φωτογραφίας με θεματική #nofilter, σε συνεργασία με τη σχολή φωτογραφίας Focus. Την έκθεση θα απαρτίζουν έργα σπουδαστών της σχολής, αλλά και των ακροατών του Pepper 96.6, που θα παραμείνουν στους χώρους του ΙΜΚ ως και την 20 Μαρτίου.

 

DJ Set

Ο Pepper 96.6 σε ζωντανή μετάδοση από τις 14:00 σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth στην είσοδο του ΙΜΚ θα μεταφέρει τον παλμό της ημέρας. Η ημέρα θα κλείσει με ένα πάρτι στο ισόγειο του ΙΜΚ, με live DJ set από τις 22:30 έως και τη 01:00.

 

Info
Ms Pepper 2019
No Filter
17 Μαρτίου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206
Ώρα: 16:00-01:00
Είσοδος ελεύθερη

#nofilter #MsPepper2019
#pepper966 #addsomepeppertoyourlife #ActionAid

 

Οδηγός Μουσικής