DJ SET

Hot Chip
Ο Alexis Taylor και ο Felix Martin των Hot Chip επισκέπτονται το 6 d.o.g.s και υπόσχονται ένα ευφορικό set βασισμένο σε disco, house, indie-dance και electro ήχους. Το πρόγραμμα της βραδιάς θα συμπληρώσουν ο γνωστός DJ, μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός ΝΤΕΙΒΙΝΤ και ο resident DJ του Needless και του six d.o.g.s Chevy.

 

6/10, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 00:00, εισ.: 12 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Η νύχτα των δολοφόνων

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Δομνίκη Μητροπούλου

Κλεισμένα στο υπόγειο του σπιτιού τους, τρία αδέλφια, στην προσπάθειά τους να υπερνικήσουν την πατρική εξουσία, σχεδιάζουν τη δολοφονία των γονιών τους και επιδίδονται σε ένα ενστικτώδες παιχνίδι ενηλικίωσης. Ένα κουβανέζικο έργο που τα γεγονότα του Μάη του '68 ανέδειξαν σε κατεξοχήν έργο σύγκρουσης των γενεών.


5/10- 6/1, Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Φιξ, Τετ.-Σάβ. 21:15, Κυρ. 19:00, εισ.: 10-15 ευρώ

 

 

Η Κουζίνα

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Το έργο του σημαντικού Άγγλου συγγραφέα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιώργου Νανούρη.

Η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ' τη ζωή μας είναι τα θέματα που ανακύπτουν καθημερινά στη γεμάτη ένταση Κουζίνα του Arnold Wesker.

 

Το έργο του σημαντικού Άγγλου συγγραφέα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιώργου Νανούρη και έναν θίασο από πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.


3-28/10, Αποθήκη, Σαρρή 40, Τετ. 20:00, Πέμ.-Παρ. 21:00, Σάβ. 18:00 & 21:00, Κυρ. 20:00, εισ.: 15 ευρώ

 

 

ΠΑΡΤΙ

Street party στη Στέγη
Η Στέγη, σε συνεργασία με το six d.o.g.s, κάνει street party για την έναρξη της σεζόν στη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Η βραδιά θα έχει μουσική από γνωστούς DJs, συναυλία από τη Μαρίνα Σάττι, δωρεάν μπίρες, δωρεάν κουλούρια από τον φούρνο της γειτονιάς και street food από το Feyrouz.


4/10, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 19:00

 

 

Purple Night
Tα Purple Nights καταλαμβάνουν το Ρομάντσο και το μετατρέπουν σε ένα sexy playroom. Στις μουσικές επιλογές οι The Dreamer, Wrapped in Plastic και Denis D' or.


6/10, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 23:30

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Το Σώσε

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Nikolay Biryukovp

Οι ηθοποιοί ξεχνούν τα λόγια τους, ο σκηνοθέτης ωρύεται, τα κοστούμια ξηλώνονται, οι πάντες και τα πάντα βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

 

Η νέα θεατρική σεζόν ξεκινά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Σώσε του Μάικλ Φρέιν, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου. Η φάρσα εκτυλίσσεται παράλληλα με μια μετα-φάρσα που τη σχολιάζει. Και όλα αυτά με έναν ρυθμό σχεδόν μουσικό.


10-21/10, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 20:30, εισ.: 7-22 ευρώ

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Princess Chelsea

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Princess Chelsea

«Θέλω να ξεγελάσω τον ακροατή. Να τον κάνω να πιστέψει πως είμαι αυτός ο κοριτσίστικος χαρακτήρας με την αθώα μουσική και να τον χτυπήσω με έναν σκοτεινό στίχο».

 

Έτσι περιγράφει τη μουσική της περσόνα η καλλιτέχνις από τη Νέα Ζηλανδία με τις ρομαντικές synth pop μελωδίες και τους κυνικούς στίχους που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Le Page.


5/10, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, εισ.: 17-23 ευρώ

 

 

Ida Nielsen & The Funkbots

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Ida Nielsen

Την γνωρίσαμε ως Bass Ida, ως Bassida ή ως Ida Funkhouser, αλλά κυρίως τη μάθαμε ως την τελευταία μπασίστρια του θρυλικού Prince και μία από τις μούσες του. Η μουσικός, συνθέτρια και τραγουδίστρια Ida Nielsen έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με funk διαθέσεις.


5-8/10, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρ.-Σάβ. 22:30, Κυρ.-Δευτ. 21:30, εισ.: 20-30 ευρώ

 

 

The Boy
Ο The Boy ανεβαίνει στη σκηνή του 6 d.o.g.s την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου για μια μουσική παράσταση σε δύο μέρη, εμπνεόμενος από μια δυστοπική Αθήνα του κοντινού μέλλοντος.


4 & 11/10, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 5-7ευρώ

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Νίκος Ναυρίδης, When you sing

 

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Νίκος Ναυρίδης, When you sing

Mε τη μέθοδο Kintsugi οι Ιάπωνες επισκευάζουν από τον 15ο αιώνα τα σπασμένα κεραμικά κομμάτια, καλύπτοντας με λεπτή σκόνη χρυσού την επιφάνεια της κόλλας, τονίζoντας τη ζημιά αντί να τη καλύπτουν, αναδεικνύοντας το τραύμα και την ομορφιά της ατέλειας.

 

Επηρεασμένος από αυτήν τη τεχνική, ο Ναυρίδης επιλέγει φράσεις από το έργο του Samuel Beckett σαν χαϊκού ή σπαράγματα-χαϊκού, προβάλλοντάς τες σε μεγάλες, επιχρυσωμένες επιφάνειες.


11/10-22/11, Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο, Τρ.-Παρ. 10:30-18.30, Σάβ. 12:00-16:00, είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής