Την πρώτη φορά που άκουσα το «My Love» της Kovacs (η οποία χάνεται κάπου μέσα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μετά από τόσες επαναλήψεις) μου ήρθε στο μυαλό μια παράξενη, αγγελική μορφή, καθώς η χροιά της είναι τόσο χαρακτηριστική και η βραχνάδα της τόσο έντονη που το τραγούδι μοιάζει με ψαλμωδία.


Τέσσερα χρόνια αργότερα, εκείνη η πρώτη εικόνα που είχα για τη νεαρή Ολλανδή η οποία έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας θα ζωντανέψει στο απόλυτα ταιριαστό live της στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.

 

Αναφέρει συχνά ως πηγή έμπνευσης ονόματα όπως οι Billie Holiday, Etta James, Ella Fitzgerald, Nina Simone, επιδιώκοντας να ακολουθήσει το παράδειγμά τους κι επιθυμώντας να ξεχωρίζει τόσο με την ερμηνεία όσο και με την προσωπικότητά της.


Γεννημένη στο Barlo της Ολλανδίας, η Sharon Kovacs αποφοίτησε από τη μουσική ακαδημία Rock City Institute του Αϊντχόβεν και ταξίδεψε μέχρι την Αβάνα για να αιχμαλωτίσει την ακατάτακτη, μοναδική φωνή της με το jazz soul ηχόχρωμα στο πρώτο studio album της με τίτλο «Shades of Black».

 

Αναφέρει συχνά ως πηγή έμπνευσης ονόματα όπως οι Billie Holiday, Etta James, Ella Fitzgerald, Nina Simone, επιδιώκοντας να ακολουθήσει το παράδειγμά τους κι επιθυμώντας να ξεχωρίζει τόσο με την ερμηνεία όσο και με την προσωπικότητά της.

 

Φέτος επέστρεψε με τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, «Cheap Smell», απ' όπου έχει ξεχωρίσει το τραγούδι «It's the weekend».


Με τη συναυλία της Kovacs, ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96.6 εγκαινιάζει την τέταρτη σεζόν των επιτυχημένων live sessions του στην Αγγλικανική Εκκλησία, ένα από τα πιο πρωτότυπα, για τα ελληνικά δεδομένα, τουλάχιστον, συναυλιακά venues της Αθήνας. Το ελληνικό κοινό, που έχει αναδείξει σε sold out events τις προηγούμενες εμφανίσεις της στην Αθήνα, θα έχει την ευκαιρία να δει ζωντανά την αγαπημένη του ερμηνεύτρια σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο, που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με τη μυσταγωγία που αναδίδουν η φωνή και η σκηνική της περσόνα.

 


 

Kovacs - It's the Weekend


«Τρία χρόνια πριν, όταν ξεκινούσαμε τα Church Sessions, είχα την ελπίδα ότι ο "νέος χώρος μουσικής" θα γινόταν και ένα μέσο για μια αισθητική πρόταση προς τη νέα γενιά των Ελλήνων μουσικών, που θα έπαιρναν το γεγονός αυτό ως μια αφορμή να φανταστούν τα τραγούδια και τη μουσική τους αλλιώς και να τα παίξουν ζωντανά μπροστά στο κοινό» εξηγεί ο διευθυντής του Pepper 96.6 Γιώργος Μουχταρίδης. «Μέχρι σήμερα, η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου δεν είχε φιλοξενήσει τέτοια πανσπερμία μουσικών ειδών και διαφορετικών καλλιτεχνών (fusion, ηλεκτρονική, τζαζ, σουίνγκ, σόουλ, blues, funk, mainstream μουσική και DJs) ούτε και μια γενιά νέων, ορμητικών και παθιασμένων μουσικών, μολονότι ήδη φιλοξενούνταν σχήματα εκκλησιαστικής και κοσμικής μουσικής.

 

Παράλληλα, επειδή δεν υπήρχε οικονομική σχέση μεταξύ του κοινού και των καλλιτεχνών, είχα στο μυαλό μου ότι θα διαμορφωνόταν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με σεβασμό και ζεστασιά. Η ατμόσφαιρα αυτή ήταν που τελικά βοήθησε τα Church Sessions να έχουν μια αισθητική σαν αυτή που χαρακτήριζε και τα live του MTV Unplugged, τηρουμένων των αναλογιών φυσικά».

 

 

Kovacs - I Better Run

 

Info:

KOVACS @ Pepper Church Sessions Season 4

Δευτέρα 8/10, 20:30

Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27)

Είσοδος ελεύθερη, μόνο με προσκλήσεις

 

Η LiFO κληρώνει 10 μονές προσκλήσεις για τους αναγνώστες της, σε συνεργασία με τον Pepper 96.6.

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό στείλτε mail στο [email protected] με τίτλο «Kovacs» μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 15:00.

Στο κείμενο του mail γράψτε το ονοματεπώνυμο και το κινητό σας.

 

Οδηγός Μουσικής