Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Ο Παύλος Παυλίδης και οι Β-movies στον Άγιο Δημήτριο

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-movies κλείνουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία με μια συναυλία στην πλατεία Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των «Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη 2018», την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 21:00.

 

Θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό συναυλιακό πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα μουσική διαδρομή του Παύλου Παυλίδη, καθώς και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια από την νέα δουλειά που ετοιμάζουν.

 

Οι B-movies πάντα μαζί του και ανανεωμένοι κατά το ήμισυ από τον περσινό χειμώνα είναι οι: Τόλης Δεληγιάννης-μπάσο, Ορέστης Μπενέκας-πλήκτρα, Δημήτρης Οικονόμου-τύμπανα, Αλέκος Βουλγαράκης-ηλεκτρική κιθάρα.

 

Info:

Ασύρματος (Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου)

Ελευθερίου Βενιζέλου, Άγιος Δημήτριος

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη. Προαιρετική προσφορά σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου ή και σε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείου του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 

 

Street party στη Στέγη

Η Στέγη σε συνεργασία με το six d.o.g.s κάνει street party, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 19:00, για την έναρξη της σεζόν στη γειτονιά του Νέου Κόσμου και θα γίνει Το Σώσε! Η βραδιά θα έχει μουσική από γνωστούς dj's, συναυλία από τη Μαρίνα Σάττι, δωρεάν μπίρες Estrella, δωρεάν κουλούρια από τον φούρνο της γειτονιάς και street food από το Feyrouz.   Κατά τη διάρκεια του πάρτι, δεν θα λειτουργεί το parking της Στέγης. Θα υπάρχει, όμως, shuttle bus από και προς Μετρό Συγγρού-Φιξ για την εξυπηρέτηση του κοινού.  

 

Line-up: 19:00-20:00 Dj set Santoner (aka. Γιώργος Γκαράβελλος), 20:00-21:00 Dj set Nτέιβιντ, 21:00-22:00 Συναυλία Μαρίνα Σάττι & Fonέs «Yalla!», 22:00-23:00 Dj set Matina Sous Peau.

 

Info:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, 210 9005800

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 19:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

«Αστικό ίχνος». Εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου

Στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς φιλοξενείται η εικαστική έκθεση του Μάρκου Καμπάνη, με τίτλο «Αστικό ίχνος». Εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου.

 

Πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη αποτέλεσαν βιομηχανικά ερείπια στον Ταύρο Αττικής, κυρίως στον άξονα της οδού Πειραιώς, και σημείο αναφοράς το πρώην βιομηχανικό κτίριο του ΠΙΟΠ που βρίσκεται στην περιοχή.

 

Δεκαεπτά μεγάλα έργα με κάρβουνο και παστέλ σε χαρτί μεγάλων διαστάσεων αποτελούν όχι αναπαραστάσεις κτιρίων αλλά αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής και συναισθηματικής αντιμετώπισης από τον ζωγράφο σε αστικά τοπία που διατηρούν ψήγματα της προηγούμενης ζωής τους.

 

Ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς γράφει στον κατάλογο της έκθεσης: «Ο Κ. δεν είναι παλαιολάτρης. Άλλο τον συνεγείρει. Είναι ένας καλλιτέχνης που βλέπει το παράπονο του εγκαταλειμμένου. Τον βουβό θρήνο αυτού που το κηρύξαμε άχρηστο πια.

 

Κοιτώντας τα έργα του νιώθεις ότι περπατάς μαζί του σε μια γειτονιά της Αθήνας που είναι αυτό που επίσημα λέγεται υποβαθμισμένη, που σημαίνει παραδομένη στη μοίρα της, αφημένη στα νύχια του χρόνου. Κι εκεί, κάπου, σαν να βρίσκεσαι σ΄ένα εργοστάσιο όπου μπαίνεις κι εσύ κι ο ζωγράφος λαθραία, γιατί μόνο λαθραίοι ξώμπαρκοι μπορούν πια να μπουν εδώ.»

 

Info:

«Αστικό ίχνος». Εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου

Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος. Τηλέφωνο: 210 3418051

Διάρκεια έκθεσης: 28 Σεπτεμβρίου έως 16 Νοεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

Στις 11 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τον καλλιτέχνη κατόπιν σχετικής κράτησης (ώρα 18:30).

Οδηγός Μουσικής