Ο κορυφαίος Ρώσος πιανίστας Μπόρις Μπερεζόβσκι έρχεται τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Θα συμπράξει με τη φημισμένη Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας σε ένα πρόγραμμα με έργα Σοπέν και Τσαϊκόφσκι

Μια μεγάλη εκδήλωση, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μετακινήσεων εντός του Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογός Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 8 Οκτωβρίου.

 

Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια συναυλία με διάσημες μελωδίες και μουσικές για μπαλέτο, βαλς, μαζούρκες, σερενάτες και έργα για πιάνο και ορχήστρα των  Φρεντερίκ Σοπέν και Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, ερμηνευμένα από κορυφαίους δεξιοτέχνες του είδους.

 

O Μπόρις Μπερεζόβσκι έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο. Ο εβραϊκής και ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του, όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του, καθώς πρόκειται για έναν επικοινωνιακό αλλά σεμνό άνθρωπο, αφιερωμένο στην τέχνη του.  

 

Ο Μπερεζόβσκι εμφανίζεται τακτικά στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, είναι συστηματικά προσκεκλημένος ως σολίστ στα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλασικής μουσική και εμφανίζεται με κορυφαίες συμφωνικές ορχήστρες και μαέστρους.

 

Με τον διάσημο σολίστα θα συμπράξει η φημισμένη Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας (State Academic Chamber Orchestra of Russia, of the Moscow Philharmonic), μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων στον κόσμο, που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην χώρα μας υπό την μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν.

 

Η State Academic Chamber Orchestra of Russia  -γνωστή και ως Moscow Chamber Orchestra- διατηρεί τακτικό πρόγραμμα περιοδειών και στις πέντε ηπείρους πραγματοποιώντας πάνω από 120 συναυλίες ετησίως, στο πλαίσιο αυτό  θα τιμήσει και την χώρα μας  στο Ηρώδειο.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Τα έσοδα θα διατεθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Η μετακίνηση είναι πολιτισμός».

 

Info

Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας

Μπόρις Μπερεζόβσκι, σολίστ στο πιάνο

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, 20:30

Εισιτήρια: 12-120 ευρώ

Ειδική προσφορά για τα εισιτήρια του άνω διαζώματος στα τέσσερα κανονικά εισιτήρια το ένα δωρεάν

Οδηγός Μουσικής