Στις 27 Οκτωβρίου τo six d.o.g.s γιορτάζει τα ένατα γενέθλιά του και την έναρξη της 10ης χρονιάς λειτουργίας του. Θα τα γιορτάσει όπως πρέπει με ένα μεγάλο πάρτι και καλεσμένo τον Andy Bulter από τους Hercules & Love Affair.

 

Ο Butler δημιούργησε το πρότζεκτ επειδή επέμενε η κολλητή του Anohni –τότε Antony Hegarty από τους Antony and the Johnsons‒ να τραγουδήσει το «Blind» και να συνεργαστεί μαζί του σε ένα άλμπουμ. Το κομμάτι κυκλοφόρησε από την DFA και έγινε τεράστια επιτυχία το 2008.

 

Από τότε έχει βγάλει 4 άλμπουμ, με τελευταίο το περσινό «Omnion». O Bulter φημίζεται για τα ηδονιστικά DJ sets του, ενώ συνεχίζει να παίζει μουσική χωρίς παρωπίδες.

 

Έλεγα συνέχεια στους φίλους μου «πάμε στο κλαμπ επειδή σήμερα θα γίνει κάτι άσχημο στο σπίτι!». Στο κλαμπ υπάρχει μεγάλη ελευθερία που με βοήθησε να εκφραστώ και να μην αισθάνομαι άσχημα.

 

 

Μεγάλωσε στο Ντένβερ του Κολοράντο σε μια βίαιη οικογένεια, χωρίς υγιή πρότυπα γύρω του. Από μικρός λάτρευε την ελληνική μυθολογία και ο αγαπημένος του ήρωας ήταν ο Ηρακλής. Στα 13 του άρχισε να συνθέτει κλασική μουσική στο πιάνο.

 

Μόλις άκουσε για πρώτη φορά τους Yazoo, η ζωή του άλλαξε ριζικά. Ξεκίνησε να παίζει ως DJ από τα 15 του σε ένα γκέι μπαρ στο Κολοράντο, όπου συχνά εισέβαλε η αστυνομία, και προσπαθούσε να κρυφτεί στις τουαλέτες για να μην τον συλλάβουν.

 

Αργότερα εκμυστηρεύθηκε ότι άρχισε να ασχολείται με τη μουσική και να δουλεύει ως DJ επειδή ήθελε να βγει από το σπίτι του. «Έλεγα συνέχεια στους φίλους μου "πάμε στο κλαμπ επειδή σήμερα θα γίνει κάτι άσχημο στο σπίτι!". Στο κλαμπ υπάρχει μεγάλη ελευθερία που με βοήθησε να εκφραστώ και να μην αισθάνομαι άσχημα, όπως όταν ήμουν στο σπίτι και οι γονείς μου με έκριναν. Είμαι ένας γκέι άντρας που μεγάλωσε με πολλές δυσκολίες κι έχω μια ιστορία να πω».

 

Ο Andy Bulter των Hercules & Love Affair έρχεται στα γενέθλια του six d.o.g.s
Φωτο: Murielle Victorine Scherre

 

 

Hercules & Love Affair - Blind

Οδηγός Μουσικής