Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LIFO.gr

The LiFO team, 13.7.2018 | 12:28

Coretheband

Πρίν λίγες μέρες οι Coretheband κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "I (Don’t) Know". Aκριβώς μετά την συναυλία τους με τους Arctic Monkeys στο φετινό Rockwave Festival, θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναυλίες στην Ελλάδα, όπου θα παρουσιάσουν την νέα τους δουλειά. Στη σκηνή του Death Disco θα τους συνοδεύσουν οι Le Page.

 

14/7, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 20:00

 

 

Martha Argerich/ Θεοδοσία Ντόκου/ Ντόρα Μπακοπούλου

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Martha Argerich

 

Ένας ζωντανός μύθος του πιάνου, η Μάρτα Άργκεριχ. ερμηνεύει, μαζί με την μαθήτριά της και ταχύτατα ανερχόμενη Ελληνίδα πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου, το Κοντσέρτο για δύο πιάνα του Φρανσίς Πουλένκ.

 

Δασκάλα και μαθήτρια θα βρεθούν επίσης μαζί στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το δημοφιλέστατο έργο του Καμίγ Σαιν-Σανς «Το καρναβάλι των ζώων», με τη Γαλλίδα ηθοποιό και κόρη της Άργκεριχ, Ανί Ντιτουά, να αναλαμβάνει το αφηγηματικό μέρος. Τις δύο πιανίστριες συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή.

 

13/7, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 21:00, εισ.: 10-80 ευρώ

 

 

Ανδριάνα Μπάμπαλη - Στάθης Δρογώσης, ΝeonVintage

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Ανδριάνα Μπάμπαλη

 

Με «vintage λογική» και νέα προσέγγιση οι δύο καλλιτέχνες ερμηνεύουν στον Κήπο του Μεγάρου επιτυχημένα ελαφρά τραγούδια των δεκαετιών 1940 - 1960, και προσωπικές τους συνθέσεις.

13/7, Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 20:45, εισ.: 10- 12 ευρώ

 

 

Εν Χορδαίς και Οργάνοις: Μάρκος ο Δάσκαλός μας

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Εν Χορδαίς και Οργάνοις

 

Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει το μουσικό σύνολο των μαθητών της συριανής μουσικής σχολής Εν Χορδαίς & Οργάνοις για μια μουσική παράστασή με τίτλο “Μάρκος ο δάσκαλος μας”, στην πρώτη του εμφάνιση εκτός Σύρου.

 

To κοινό θα απολαύσει τη μουσική της ταινίας Ρεμπέτικο, σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ θα ακολουθήσει μία μουσική αναδρομή στη δεκαετία του 1930 και 1940, δηλαδή στην εποχή του μεσοπολέμου όπου άνθισε η ρεμπέτικη μουσική. Θα ακουστούν μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου και πρωτοπόρου Συριανού λαϊκού συνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη.

 

15/7, ΚΠΙΣΝ (Ξέφωτο), Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Φεστιβάλ στη θάλασσα 2018

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Christian Ronig

 

Δεύτερη χρονιά η φετινή για το «Φεστιβάλ στη θάλασσα» που διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Μετά την ξεχωριστή περσινή διοργάνωση, το φεστιβάλ επανέρχεται φέτος με περισσότερα ονόματα και εκδηλώσεις, πρωτότυπες προτάσεις και  δράσεις.

 

Αυτό το Σάββατο στη σκηνή θα ανέβει ο Γερμανός Christian Ronig παρουσιάζοντας την μουσική παράσταση «Το ελληνικό τραγούδι αλλιώς».

 

14/7, Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, Γρηγοριου Λαμπρακη 2, 21:00, Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής