Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Τρίτη Σκυταλοδρομία Λόγου

Μετά τις δυο πετυχημένες διοργανώσεις, έρχεται η σειρά της τρίτης Σκυταλοδρομίας Λόγου στο Δημαρχείο Αθηνών, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Έλληνες Συγγραφείς» της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

 

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου της Αθήνας και θα τη συντονίσουν ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

 

Στη Σκυταλοδρομία Λόγου, συγγραφείς επιλέγουν ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο από διαφορετική κατηγορία λόγου και καλούν το συγγραφέα του σε ένα ανοικτό, δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή του κοινού, παραδίδοντάς του τη Σκυτάλη προκειμένου, στην επόμενη εκδήλωση, να επιλέξει και να παρουσιάσει τον επόμενο δημιουργό.

 

Μετά τον Τίτο Πατρίκιο και τον Παντελή Μπουκάλα από την Πεζογραφία περνάμε στη Βιογραφία-Εργοβιογραφία και η σκυτάλη παραδίδεται από τη Ρέα Γαλανάκη στους επόμενους συγγραφείς-σκυταλοδρόμους: τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ποιητή και βιβλιογράφο και στη Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας.

 

Info:

«Τρίτη Σκυταλοδρομία Λόγου»

Δημαρχείο της Αθήνας, Αίθουσα Τελετών

Πλατεία Κοτζιά

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, 19:30

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

 

 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο «Φεστιβάλ στη θάλασσα»

Στο 2ο «Φεστιβάλ στη θάλασσα», που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στον δημοφιλή Πολυχώρο Λιπασμάτων, θα πάρει μέρος η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 21.00. 

 

Στις αποσκευές της, θα έχει την ενορχηστρωτικά λιτή -όσο και εύθυμη- «Συμφωνία αρ.4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60» του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, σύνθεση λεπτών αποχρώσεων, που διαφοροποιείται από τα γνωστά τρικυμιώδη μπετοβενικά πάθη.

 

Η ορχήστρα θα παρουσιάσει επίσης και τη δημιουργία-κατάθεση βαθιάς συνθετικής ωριμότητας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το «Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε λα μείζονα, K. 622», με σολίστ τον διεθνώς αναγνωρισμένο Σπύρο Μουρίκη.

 

Info:

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, 21.00 

Είσοδος ελεύθερη

Πρόσβαση: από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά μετεπιβίβαση στο τρόλεϊ γραμμή 20 ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και αποβίβαση στη Στάση «Δραπετσώνα».

 

 

SchoolWave 2018

Το Schoolwave, το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων», στις 6-8 Ιουλίου 2018.

 

24 συγκροτήματα που επιλέχθηκαν να λάβουν μέρος στο Schoolwave 2018 έρχονται από όλη την Ελλάδα για να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Hard rock από Χανιά, death metal από Αθήνα, skate punk από Πειραιά, πολυφωνικά παραδοσιακά από Σέρρες. 

Η επιλογή, ανάμεσα στα 108 συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, έγινε μέσω demo και live ακροάσεων, οι οποίες έγιναν φέτος για πρώτη φορά και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

 

Info:

«SchoolWave 2018»

Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Παρασκευή 6 - Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.schoolwave.gr/festivals/2448/Schoolwave%202018#lineup

Οδηγός Μουσικής