Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 29.6.2018 | 11:49

Στη Σκιά Των Βράχων 2018

Στη σκιά των Βράχων, σχεδόν τρείς δεκαετίες πραγματοποιείται ένα από τα πιο πλούσια φεστιβάλ της Αττικής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, συναυλίες, παραδοσιακά και ερασιτεχνικά σχήματα. Αυτή την Παρασκευή 29 Ιουνίου και το Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Γενικής Γραμματείας Ισότητας με καλεσμένες στη σκηνή την Μαρίνα Σάττι & fonές «Υalla!» και την Παυλίνα Βουλγαράκη (29/6) και την Ελένη Βιτάλη (30/6).

29-30/6, Θέατρο Βράχων, Βύρωνας, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Οι Μουσικοί της Καμεράτας / Joseph Calleja / Ramón Teba

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Γιόζεφ Καλλέγια

 

Δύο νέοι καλλιτέχνες που έχουν κατακτήσει το διεθνές ενδιαφέρον στην οπερατική σκηνή, ο Γιόζεφ Καλλέγια και ο Ραμόν Τεμπάρ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Καμεράτα.

 

Ο Γιόζεφ Καλλέγια, από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους τενόρους της εποχής μας. Έχει συνεργαστεί με τη Royal Opera House στο Λονδίνο, με την Deutsche Oper του Βερολίνου, τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και έχει εμφανιστεί σε πολλές ακόμα πόλεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Ο συνομήλικός του Ραμόν Τεμπάρ, δημοφιλής στις συνεργασίες του με ορχήστρες ανά την υφήλιο, και ο πρώτος Ισπανός που επιλέχθηκε ως πρώτος μαέστρος στη Florida Grand Opera (FGO), είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός στην Opera Naples και στην Palm Beach Symphony στη Φλόριντα.

29/6, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 15-70 ευρώ

 

 

Αλκίνοος Ιωαννίδης, Solo

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Αλκίνοος Ιωαννίδης

 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται στον Κήπο του Μεγάρου με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που εδώ και μήνες παρουσιάζει σε ευρωπαϊκές και ελληνικές πόλεις.

29/6, Κήπος του Μεγάρου, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον,  Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 10- 12 ευρώ

 

 

Dead Kennedys

Οι Dead Kennedys, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά punk hardcore συγκροτήματα των late ’70s και early ’80s έρχεται στην Αθήνα. Μαζί τους οι Panx Romana.

1/7, Piraeus 117, Πειραιώς 117, 20:30, εισ.: 20-25 ευρώ

 

 

Pizza By Force Festival

Τέσσερα νέα ελληνικά συγκροτήματα εμφανίζονται στο υπόγειο της πιτσαρίας Crust την Κυριακή 1η Ιουλίου: The Great Black Shark (ATH, Pink Noise Rock), Onatree (ATH, Progressive Pop Punk), Kalong (ATH, Disco Grindcore), Qualia and the Five Ancestors of the Great Maryland Kingdom (ATH, Epic Heroic Punk).

1/7, Crust, Πρωτογενους 13, Ώρα: 19:00

 

 

Συναυλία Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ), με ιδρυτή και μουσικό διευθυντή τον Διονύση Γραμμένο πραγματοποιεί τη τρίτη συναυλία της στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 29 και 30 Ιουνίου 2018. Το πρόγραμμα του διημέρου συνθέτουν δημοφιλή αποσπάσματα από έργα των Μότσαρτ και Χάυντν. 

29- 30/6, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής-ΚΠΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Είσοδος ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας).

 

 

Gadjo Dilo

Οι συναυλίες του Σαββατοκύριακου
Gadjo Dilo

 

Oι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Gazarte και μπερδεύουν τις μελωδίες της τσιγγάνικης jazz, του Χιώτη και του Τσιτσάνη δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό στυλ που οι ίδιοι αποκαλούν "Manouche De Grec".

29/6, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Ώρα: 22:30

Οδηγός Μουσικής