Δυο συναυλίες της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων με έργα των Μότσαρτ και Χάυντν

Η νεοσύστατη ορχήστρα ολοκληρώνει την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ολοκληρώνει την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο με δύο μοναδικές συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της ΕΛΣΟΝ Διονύση Γραμμένου, ενός από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.

 

Το πρόγραμμα του διημέρου συνθέτουν δημοφιλή αποσπάσματα από έργα των Μότσαρτ και Χάυντν, ενώ στη συναυλία του Σαββάτου συμμετέχουν οι Νέοι της Όπερας.

 

Η νεοσύστατη Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και από Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό.

 

Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και αποσκοπεί κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.

 

Οι Νέοι της Όπερας είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ΕΛΣ που απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες, με κύριο στόχο του να τους προσφέρει τη δυνατότητα να εξελίξουν και να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους σε ένα περιβάλλον εργασίας προστατευμένο αλλά και εποπτευόμενο από επαγγελματίες καταξιωμένους στο αντικείμενό τους.

 

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στη συναυλία με τίτλο «Χάυντν: ο Πατέρας της Συμφωνίας» και με τη συμμετοχή του σολίστ Κώστα Σίσκου (κόρνο) θα παρουσιαστούν τα εξής έργα: «Ντον Τζοβάννι», Εισαγωγή και «Κοντσέρτο για κόρνο και ορχήστρα σε μι ύφεση μείζονα, αρ. 4, Κ417» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και «Συμφωνία σεφα μείζονα, Hob I:8» του Γιόζεφ Χάυντν (1732-1809).

 

Το Σάββατο 30 Ιουνίου, στη συναυλία με τίτλο «Γκαλά Μότσαρτ» συμμετέχουν οι Νέοι της Όπερας: Αγγελική Βαρδάκα, Λεονώρα Γαϊτάνου, Χρήστος Δεληζώνας, Ελένη Κομνή, Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Μιχάλης Κατσούλης, Ελεάννα Κωνσταντά, Δέσποινα Παναγιώτου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Μαριέττα Σαρρή, Γιάννης Σταματάκης, Άννυ Φασσέα. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα «Ντον Τζοβάννι» και «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

 

Info:

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 213 0885700

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της ΕΛΣ.

Οδηγός Μουσικής