Ο Ψαραντώνης έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του και ανέκδοτα αποσπάσματα από τον νέο δίσκο που ηχογραφεί

The LiFO team, 23.3.2018 | 12:49

Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί την Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο «Ο Ερωτόκριτος» που ηχογραφεί αυτή τη στιγμή.

 

Μαζί του θα είναι η Νίκη Ξυλούρη (λύρα και κρουστά), ο Γιάννης Παξιμαδάκης (λαούτο) και ο Γιάννης Παπατζάνης (κρουστά).

 

Ο σπουδαίος Κρητικός καλλιτέχνης, γνώστης και λάτρης της παράδοσης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της. Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο Λυράρη της Ελλάδας», στο Μουσικό Αύγουστο, που διοργανώνει το 1979.

 

Από το 1980 έως σήμερα συμμετέχει σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική. Το 2007 ήταν ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε στο περίφημο φεστιβάλ All Tomorrow's Parties, στο Μάινχεντ (Αγγλία). Το 2009 προσκαλείται για δεύτερη φορά στο All Tomorrow's Parties, στην Αυστραλία υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Nick Cave.

 

Το 2014 ο Nick Cave συνεργάζεται με τον Ψαραντώνη στο soundtrack της πολυβραβευμένης ταινίας, Loin Des Hommes (Μακριά Από τους Ανθρώπους). Από 2009 έως σήμερα, συνεργάζεται δισκογραφικά και σε μουσικές παραστάσεις στην Ευρώπη, με τον Vinicio Capossela.

 

Info

Κυριακή 1 Απριλίου

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλ. 210 9315 600

Ώρα: 22:00

Εισιτήριο:12 ευρώ στο μπαρ | με μπύρα ή κρασί, 15 ευρώ στο μπαρ με ποτό|18 ευρώ το ποτό στο τραπέζι| Φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 50 ευρώ| Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 100 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οδηγός Μουσικής