Οι Booka Shade αποτελούνται από τους Arno Kammermeier και Walter Merziger. Γνωρίστηκαν και ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Φρανκφούρτη. Το πρώτο τους σχήμα ονομαζόταν Planet Claire, όνομα που δανείστηκαν από το ομώνυμο τραγούδι των B-52's.

 

• Αφήνοντας πίσω τους τον electro-pop ήχο των Planet Claire, μετονομάζονται σε Degeneration και γράφουν πιο club oriented κομμάτια. Οι Degenaration γίνονται, τελικά, Booka Shade με πρώτη κυκλοφορία το «Kind Of Good» το 1995.

 

• Σύντομα χάνουν το ενδιαφέρον τους γι' αυτήν την «τυποποιημένη» πλευρά της μουσικής, όπως την περιγράφουν, και αποφασίζουν να ασχοληθούν με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και ως δημιουργοί pop κομματιών υπό ανάθεση, συνεργαζόμενοι με μεγάλες γερμανικές δισκογραφικές εταιρίες για δύο χρόνια. Πλέον, θεωρούν ότι αυτή ήταν η πιο καταθλιπτική περίοδος στην καριέρα τους.

 

Η παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση έρχεται το 2005 με τα σούπερ χιτ «Body Language» και «Mandarine Girl». Η live εμφάνισή τους στο Sonar την ίδια χρονιά μένει στην ιστορία και αμέσως τους ανοίγει τις πόρτες σε ένα τεράστιο κοινό που δεν περιορίζεται μόνο στους ακροατές της ηλεκτρονικής μουσικής.


• Όλα αλλάζουν το 2002 που μετακομίζουν μόνιμα στο Βερολίνο. Γνωρίζονται με τους σωστούς ανθρώπους και την ίδια χρονιά στήνουν την εμβληματική, πλέον, Get Physical Music, μαζί με τους M.A.N.D.Y., Thomas "DJ T" Koch και Peter Hayo. Επιτέλους, έχουν τη σωστή και ιδανική πλατφόρμα για να εκφραστούν.

 

• Η παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση έρχεται το 2005 με τα σούπερ χιτ «Body Language» και «Mandarine Girl». Η live εμφάνισή τους στο Sonar την ίδια χρονιά μένει στην ιστορία και αμέσως τους ανοίγει τις πόρτες σε ένα τεράστιο κοινό που δεν περιορίζεται μόνο στους ακροατές της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

• Είναι περιζήτητοι remixers και έχουν κάνει τα «μαγικά» τους σε κομμάτια των Depeche Mode, Moby, Yello, Hot Chip, Kings Of Leon, Roxy Music, Tiga, Dave Gahan, The Knife, Dubfire, Carl Cox, Faithless, John Digweed, κ.ά.

 

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τους Booka Shade + ένα αποκλειστικό mixtape τους
Οι Booka Shade έχουν πάθος με την κλασική μουσική και συνεργάστηκαν με τον σούπερσταρ Κινέζο πιανίστα, Lang Lang σε μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Βερολίνο

 

• Οι Booka Shade έχουν φιγουράρει πολλές φορές στη λίστα με τα καλύτερα live acts του Resident Advisor. Έχουν ανοίξει τους Depeche Mode, τους Royksopp και έχουν εμφανιστεί ως headliners στα Coachella, Glastonbury, Red Rocks, Rock Werchter, Pukkelpop, κ.ά.

 

• Το κομμάτι τους «In White Rooms» ακούστηκε στο 23ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του CSI: NY. Ο will.i.am χρησιμοποίησε sample από το τραγούδι τους «Body Language» για το δικό του «Get Your Money», όπως και ο Jax Jones για τη μεγάλη του επιτυχία «You Don't Know Me».

 

• Έχουν πάθος με την κλασική μουσική και συνεργάστηκαν με τον σούπερσταρ Κινέζο πιανίστα Lang Lang σε μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Βερολίνο.

 

• Το νέο τους άλμπουμ με τον τίτλο «Cut The Strings» κυκλοφορεί στις 6 Απριλίου 2018 από τη δική τους Blaufield και θα περιέχει συνεργασίες με τους Georgia Angiuli, Daniel Spencer και Troels Abrahamsen. Ακούγεται πως την παραγωγή έχει κάνει πρώην συνεργάτης του David Bowie.

 

Ακούστε εδώ το mix που έστειλαν για τους αναγνώστες του LIFO.gr

 

 

 

Οι Booka Shade θα βρίσκονται στο Steam Athens το Σάββατο 3 Μαρτίου.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Οδηγός Μουσικής