5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τους Zombie Zombie

Το ηλεκτρονικό σχήμα από τη Γαλλία θα εμφανιστεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στο Ρομάντσο

Μαρία Παππά, 24.1.2018 | 16:33

Οι Zombie Zombie γεννήθηκαν στις αρχές των ‘00s στην Γαλλία από τον Etienne Jaumet (αναλογικά συνθεσάιζερ) και τον Cosmic Newman (drums/percussion). Έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο το 2006 με ένα ομώνυμο EP. Στην αρχή ήταν ντουέτο. Τελευταία όμως προστέθηκε και επίσημα στο line-up τους ο Doc Shonberg (drums/percussion) που τους συνόδευε κυρίως στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

 

- Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τα ηλεκτρονικά σάουντρακ των ταινιών επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’70, την Γαλλική ανεξάρτητη μουσική σκηνή της ίδιας δεκαετίας,  τις ταινίες τρόμου και τους Kraftwerk και το Krautrock. Δήλωσαν σε μια πρόσφατη συνέντευξη τους ότι  «Μεγαλώσαμε με το Star Wars και ανήκουμε στην γενιά που έβλεπαν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας πριν το 3D. Η μουσική μας είναι κάπως έτσι. Η εικόνα του μέλλοντος εκείνη την εποχή φαινόταν πιο συναρπαστική από τις περισσότερες sci-fi ταινίες που κυκλοφορούν φέτος. Για μας το τέλειο μέλλον είναι από τα 70s».

 

- Έχουν κυκλοφορήσει 3 επίσημα άλμπουμ μέχρι στιγμής αλλά η δισκογραφία τους είναι γεμάτη από EP και σάουντρακ: το Land of Renegades (2008), Rituels d’ un Nouveau Mode (2012) και το Livity (2017).

 

 

Zombie Zombie Plays John Carpenter

 

- Είχαν να κυκλοφορήσουν άλμπουμ 5 χρόνια πριν το Livity. Σε αυτό συνεργάστηκαν στο εξώφυλλο με μια θρυλική μορφή των Γαλλικών κόμικς τον Philippe Druillet, δημιουργό της σειράς "Loane Sloane".

 

-  Η πιο γνωστή δουλειά τους είναι το EP που κυκλοφόρησαν το 2010 με τις διασκευές σε κομμάτια του John Caprenter, το "Zombie Zombie Plays John Carpenter". O γνωστός σκηνοθέτης μαζί με το ιταλικό συνθ γκρουπ Goblin που επένδυε μουσικά τις ταινίες του Dario Argento ήταν ίσως οι μεγαλύτερες επιρροές τους. «Βασικά συνειδητοποιήσαμε ότι χρησιμοποιούσαμε τα ίδια όργανα και τις ίδιες τεχνικές στην μουσική μας πολύ αργότερα παρά το γεγονός ότι μας άρεσαν τόσο πολύ τα σάουντρακ τους για τις  παλιές ταινίες τρόμου».

 

 

Info:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
BIOS Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Είσοδος: 15 ευρώ
Ώρα Προσέλευσης: 22.00

 

Οδηγός Μουσικής