Venus Volcanism & In Atlas/ Kostadis

Οι Venus Volcanism & In Atlas είναι το μουσικό σχήμα της Ελληνίδας Venus Volcanism και της Δανής In Atlas οι οποίες συναντήθηκαν στην Αθήνα πριν δύο χρόνια.

 

Η μουσική τους περιέχει στοιχεία όπως θέρεμιν, samples, συνθεσάιζερ και φωνητικά. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσημα το πρώτο τους κομμάτι «Reconstruction», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο δεύτερο Phormix Tape «Light of Consiousness».

 

Ο Κωσταντής, αυτοδίδακτος πολυοργανίστας, μηχανικός του ήχου και project architect στο οπτικοακουστικό project «Two Thousand Places», είναι ενεργό μέλος των Wham Jah και Lost Bodies ενώ έχει κυκλοφορήσει, πέρα από τις συμμετοχές του σε πολλά άλμπουμ (Acid Baby Jesus, In Trance 95 κ.α), δύο προσωπικές δουλειές: το Unleash, στην Phase Records το 2016, και το Slumber - 3 Ways to Calm & Sleep peacefully, mini album το 2017.

 

Αυτή την περίοδο ηχογραφεί για το καινούριο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018.

14/01, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

 

Τα Επτάνησα πάντα τραγουδούν

Τα live του Σαββατοκύριακου
Συναυλία με αέρα Ιονίου στο Μέγαρο.

 

Πάνω από 170 χορωδοί και οργανοπαίκτες φέρνουν στο Μέγαρο αυθεντικές καντάδες, άριες και αρέκιες.

 

Συμμετέχουν: Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε» υπό την διεύθυνση του Διονύση Μαλλιά, Νέα χορωδία Λευκάδας υπό την διεύθυνση της Μαρίας-Κυριακής Αραβανή, Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του Σπύρου Σμοΐλη και η Χορωδία - Μαντολινάτα Λιβαθούς (Κεφαλονιά) υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.

13/01, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 8- 30 ευρώ

 

 

Least Concern/ Spinball/ Mr Happy

Τα live του Σαββατοκύριακου
Least Concern

 

Least Concern, Spinball και Mr Happy συναντιούνται στο stage του Ρομάντσο με alternative/ grunge/ electronic διάθεση. Στο χώρο του live θα εκτίθενται έργα της Δανάης Γκόνη (ψηφιακό κολλάζ) και του Αναστάσιου Σκίκου (φωτογραφία), που εμπνέονται από την αστική δυναμική.

 

Οι Least Concern είναι ένα ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2014. Συνθέτουν μουσική βασισμένοι στη θεωρία του no-box. Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ (LP) με τίτλο "Midnight Blue".

 

Ο ήχος τους είναι εναλλακτικό ροκ, με αφαιρετική διάθεση, που παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο στα πρώιμα στάδια του hard rock.

 

Οι Spinball είναι μια αθηναϊκή alternative rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 2006. Το Μάϊο του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Roger’s Fable”, από την Orkestral Promenade Productions.

 

Τον Σεπτέμβρη του 2015, κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους άλμπουμ με τίτλο “Shadows" σε ψηφιακή μορφή, για να ακολουθήσει τον Ιανουάριο και η κυκλοφορία του άλμπουμ (LP) σε βινύλιο από την B-Otherside Records. Ο ήχος τους είναι εναλλακτικό ροκ, με αφαιρετική διάθεση, που παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο στα πρώιμα στάδια του hard rock.

12/01, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Ώρα: 21:30, Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Αγγελική Τουμπανάκη, Jazz Chronicles

Τα live του Σαββατοκύριακου
Αγγελική Τουμπανάκη

 

Ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ Jazz Διαχρονίες σκιαγραφεί τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερης αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο, προτείνοντας παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα.

 

Η Αγγελικής Τουμπανάκη μαζί με τους σολίστες Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, αλλά και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Terra Voce, θα παρουσιάσουν στο κοινό τραγούδια ορόσημα της ελληνικής δισκογραφίας και τραγούδια του κόσμου με ένα δικό τους σύγχρονο τρόπο.

 

Μαζί τους στη σκηνή ο γνωστός σκιτσογράφος Soloup, o οποίος δημιουργεί εκείνη τη στιγμή έναν οπτικό κώδικα, που εμπνέεται από τη μουσική και με τη σειρά του την επενδύει.

14/01, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Ώρα: 21:00, Είσοδος Ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής