Laurel Halo

Μία από τις πιο φρέσκες παρουσίες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στην Αθήνα, καλεσμένη των Saint Paul’s Sessions, για ένα live στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

 

Με καταγωγή από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η Halo πρωτοεμφανίστηκε το 2010, ενώ το 2012 προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με το «Quarantine» που κυκλοφόρησε στη Hyperdub και έλαβε τον τίτλο του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς απ’ το «Wire». Η φετινή της δουλειά με τίτλο «Dust» δανείζεται στοιχεία από τη λάτιν και την τζαζ, περιπλέκοντάς τα με techno και ambient beats.

 

18/11, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 16 ευρώ

 

 

Petros Klampanis Trio

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Πέτρος Κλαμπάνης

 

Ο Πέτρος Κλαμπάνης ξεχωρίζει για «την επιθετική μελωδικότητα του, την ομορφιά του ήχου του και την μοναδικά προσωπική ενορχηστρωτική του ματιά», όπως επισημαίνει ο συνάδελφος μπασίστας Drew Gress, και αυτά τα είναι τα στοιχεία που του έχουν χαρίσει διεθνή αναγνώριση.

 

Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του σε Ευρώπη, Βραζιλία και Ιαπωνία θα ανέβει στο Main Stage του gazarte μαζί με τον Kristjan Randalu στο πιάνο και τον Bodek Janke στα drums και τα κρουστά, για να παρουσιάσει ολοκαίνουργια κομμάτια από το επερχόμενο album του καθώς και συνθέσεις από την προηγούμενη δισκογραφία του, Chroma και Minor Dispute.

 

18/11, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, Ώρα: 22:00, Εισιτήριο: 8 ευρώ

 

 

Ensemble Economique

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Ο Καλιφορνέζος Brian Pyle a.k.a. Ensemble Economique.

 

Ο Καλιφορνέζος Brian Pyle a.k.a. Ensemble Economique, πολυγραφότατος και ευρηματικός, ξέρει όσο λίγοι να δημιουργεί μυσταγωγική ατμόσφαιρα και αφηρημένα ηχητικά τοπία.

 

Περνάει με φυσικότητα από το σκοτεινό dark-gaze στο διαλογιστικό ambient και από ρυθμικά drum loops σε αέρινη ποπ χρησιμοποιώντας μία ευρεία γκάμα ήχων από όργανα όπως ηλεκτρικές κιθάρες, τύμπανα, προηχογραφημένα φωνητικά, εκκλησιαστικό όργανο, ambient ηλεκτρονικά synths και πολλά άλλα.

 

17/11, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, Ώρα: 22:00, Εισιτήριο: 12 ευρώ

 

 

Τα Χάλκινα της Γουμένισσας

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Τα Χάλκινα της Γουμένισσας.

 

Τα Χάλκινα της Γουμένισσας παρουσιάζουν σκοπούς της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και αγαπημένα τραγούδια. Ξέφρενοι ρυθμοί από κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια, σαξόφωνα σε μια γιορτή της ακριτικής Ελλάδας. Μαζί τους: Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης και η Αρετή Κετιμέ.

 

18/11, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 9- 50 ευρώ

 

 

Human Touch, Jazz Chronicles

5 συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο
Human Touch

 

Ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ Jazz Διαχρονίες σκιαγραφεί τις διαφορετικές εκφράσεις της ελεύθερης αυτής μουσικής γλώσσας στον ελληνικό χώρο, προτείνοντας παλιούς και νέους ήχους, funk και κλασικούς ρυθμούς, ορχηστρικά και φωνητικά σχήματα.

 

O David Lynch, o Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, γνωστοί και ως Human Touch, έχουν δημιουργήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο της μουσικής και κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από μια πληθώρα οργάνων που παίζει ο καθένας, άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή.

 

19/11, Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Ευριπίδου & Δοϊράνης, Ώρα: 21:00, Είσοδος Ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής