Ζήσαμε ημέρες απόλυτης μουσικής ευτυχίας στο Release Festival (και έπεται ακόμα μία!)
Ιούν28
 

Ζήσαμε ημέρες απόλυτης μουσικής ευτυχίας στο Release Festival (και έπεται ακόμα μία!)

Η LiFO κρατάει ημερολόγιο με όλα όσα έζησε στο Release Athens 2019 από τον πύργο της Generali

Αν όντως οι συναυλίες αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής, τότε το φετινό Release Athens από τον μεγαλοπρεπή πύργο της Generali μας χάρισε περίπου μια δεκαετία.

 

Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι από τότε που η εν λόγω έρευνα έκανε τον γύρο του κόσμου. Μια ερευνητική ομάδα του Goldsmith University στο Λονδίνο, ανακάλυψε πως ακούγοντας μόλις 20 λεπτά ζωντανής μουσικής είναι ικανά να αυξήσουν τη διάθεση (κατά 21%), την συντροφικότητα (κατά 25%) καθώς και την νοητική οξύτητα (κατά 75%)! Όλα αυτά οδηγούν σε μία συνολική αίσθηση ευεξίας που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της έρευνας, επιδρά ευεργετικά στο σώμα και μπορεί να χαρίσει έως και 9 επιπλέον χρόνια ζωής!

 

"Η έρευνά μας αποδεικνύει τη βαθιά επιρροή των συναυλιών στο αίσθημα υγείας, ευτυχίας και ευεξίας με βασικό στοιχείο την τακτική παρακολούθησή τους" δήλωσε ο λέκτορας του Goldsmith University και επικεφαλής της έρευνας Patrick Fagan.

 

Επιστρέφω λοιπόν στην αρχική μου θέση και δηλώνω πως μετά το φετινό Release Athens, κέρδισα χρόνια ζωής, και το φεστιβάλ δεν έχει καν τελειώσει ακόμα! Στην όλη αίσθηση ευεξίας βέβαια συνέβαλε και το γεγονός πως είχα την τύχη να είμαι μία από τους εκλεκτούς καλεσμένους της Generali για να παρακολουθήσω το φεστιβάλ από ψηλά, με την άνεση που προσφέρει το επιβλητικό της Sky Lounge! Σε ύψος 6,5 μέτρα πάνω από το έδαφος, οι καλεσμένοι της Generali απολαύσαμε κάθε ημέρα του Release Athens με την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπεια που αξίζει στα φετινά θρυλικά line ups. Γεμίσαμε αναμνήσεις που θα μας ζεσταίνουν τις κρύες ημέρες του χειμώνα και πλέον ανυπομονούμε για το Release Athens 2020!

 

Ζήσαμε ημέρες απόλυτης μουσικής ευτυχίας στο Release Festival (και έπεται ακόμα μία!)

 

Όλα όσα ζήσαμε, μέσα από το "ημερολόγιο" της LiFO από το φετινό Release Athens:

 

7/6

Η μεγάλη έναρξη είχε άρωμα Τζαμάικας

Το μεγάλο Release Athens ξεκίνησε με ένα πάρτι γεμάτο εξωτική διάθεση, χαλαρούς ρυθμούς και groovy μουσικές! Ο τεράστιος Damian Marley, στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, πλημμύρισε την Πλατεία Νερού με τη δική του, σύγχρονη reggae κάνοντας τους πάντες να χορεύουν σαν υπνωτισμένοι από την γεμάτη φωνή του αλλά και την αιθιοπική σημαία που ανέμιζε ασταμάτητα. 

 

8/6

Ο θρυλικός Iggy Pop έχει αστείρευτη ενέργεια

Είναι 72 χρονών νέος και το απέδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο και... υψωμένα τα μεσαία του δάχτυλα! Ο νονός της punk κουβαλά στην πλάτη του 50 χρόνια καριέρας κι όμως παραμένει ένας ανεξάντλητος, ατίθασος, προκλητικός performer που έκανε τους πάντες να παραληρούν. Από το «The Passenger» και το «Lust For Life» μέχρι το «The Jean Genie» και το «Nightclubbing», η συναυλία κύλησε σαν νερό παρασύροντας όλη την πλατεία σε μία πρωτόγνωρη έκσταση!

 

 

14/6

Η νύχτα που μύησε στη heavy metal ακόμα και τους πιο σκεπτικούς

Μία από τις δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες μπάντες στην ιστορία της heavy metal μουσικής ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στην σκηνή του Release, συναρπάζοντας τα περισσότερα από 13.000 άτομα που ήρθαν να τη δουν. Η θέα από τον επικό πύργο της Generali, που έμοιαζε με σκηνικό του Game of Thrones, ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή χαρίζοντάς μας μία ακόμα πιο ξεχωριστή εμπειρία που "προσηλύτισε" ακόμα και όσους είχαν αντισταθεί στη σκοτεινή γοητεία της heavy metal έως τώρα. Άλλωστε η επική, μεγαλειώδης αίσθηση που μεταδίδουν οι Manowar είναι αδιαμφισβήτητη και δεν θα μπορούσε παρά να εκτονωθεί με ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων!

 

Ζήσαμε ημέρες απόλυτης μουσικής ευτυχίας στο Release Festival (και έπεται ακόμα μία!)

 

16/6

Η ζωντανή ιστορία της βρετανικής pop στην Πλατεία Νερού

Η τέταρτη μέρα του Release Athens ήταν αδιαμφισβήτητα μία από της πιο συγκινησιακά φορτισμένες. Σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ιστορικού Unknown Pleasures των Joy Division, οι New Order και ο Johnny Marr ανέβηκαν στη σκηνή σέρνοντας μαζί τους μνήμες και μουσικές που μοιάζουν ακόμα σήμερα πιο φρέσκιες από ποτέ. Η αρένα γέμισε από αγόρια χωρίς μπλούζες, γυαλιά ηλίου ακόμα κι όταν έπεσε ο ήλιος και άφθονο χορό. Η κατάμεστη Πλατεία Νερού έζησε μια old school αναβίωση που όμως φαντάζει τόσο σύγχρονη! 

 

 

19/6

Heavy rock και rock n' roll χέρι χέρι στη βροχή

Οι "ροκάδες" δεν φοβούνται τη βροχή και το απέδειξαν μια, κατά τ'άλλα ήσυχη Τετάρτη. Οι Planet of Zeus έχουν το δικό τους φανατικό κοινό και το ζέσταναν με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Λίγο μετά τη δύση του ήλιου οι Black Rebel Motorcycle Club ανέβηκαν στη σκηνή και απογείωσαν το κοινό με κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους ενώ όταν ο κόσμος είχε πλέον γεμίσει την αρένα οι Clutch κατέλαβαν τη σκηνή και έκαναν μια πολύ δυνατή, κεφάτη εμφάνιση, γεμάτη από rock n' roll ρυθμούς που άγγιξε την τελειότητα. 

 

Ζήσαμε ημέρες απόλυτης μουσικής ευτυχίας στο Release Festival (και έπεται ακόμα μία!)

 

21/3

Hip hop, άφθονος χορός και μια ακόμα θρυλική μπάντα

Ό,τι μουσική κι αν ακούς, το φετινό Release έχει μια μέρα αφιερωμένη και στις δικές σου προτιμήσεις! Αν, δε, ανήκεις στους "αναρχικούς" της μουσικής που ακούν τα καλύτερα από κάθε είδος τότε είσαι σε ακόμα καλύτερη μοίρα αφού είναι γεμάτο από ονόματα που έχουν γράψει ιστορία. Έτσι η Παρασκευή ήταν μια μέρα αφιερωμένη στη hip hop με headliners τους Cypress Hill που σημάδεψαν τη δεκαετία των 90s τους οποίους πλαισίωσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες της εγχώριας ραπ σκηνής: ο Νέγρος του Μοριά, Evertor x Anser, 12ος Πίθηκος, Ταφ λάθος και ο Dub FX. Η ημέρα έκλεισε με το Jump Around που έκανε ολόκληρη την πλατεία να χοροπηδάει σαν τρελή και τον πύργο της Generali να σείεται!Σκέτη τρέλα!

 

Ζήσαμε ημέρες απόλυτης μουσικής ευτυχίας στο Release Festival (και έπεται ακόμα μία!)

 

23/3

Η Αθήνα κατάλαβε γιατί ο Hozier έχει αποκτήσει τέτοια φήμη

Η πρώτη επίσκεψη για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου rock ήχου πλαισιώθηκε από ήχους με pop, dance και electro εκφάνσεις σε μια βραδιά που έμοιαζε περισσότερο με πάρτι παρά με συναυλία. Οι Hooverphonic με τη νέα τους τραγουδίστρια πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή και ο αέρας απέκτησε μια ιδιαίτερα σαγηνευτική αύρα με χορευτικές διαθέσεις. Η Roisin Murphy ερμήνευσε δέκα τραγούδια από τη solo πορεία της αλλάζοντας δεκάδες κοστούμια και αξεσουάρ και παρουσιάζοντας με τον δικό της μοναδικό τρόπο ένα show τέχνης και μουσικής! Κι ύστερα βγήκε ο Hozier, τον οποίο γνωρίσαμε από το "Take Me To Church" και είδαμε φέτος, στο απόγειο της καριέρας του. Στο ξεσηκωτικό "Angel Of Small Death" η μπάντα ήταν εκρηκτική επί σκηνής, το ρομαντικό "From Eden" έκανε τους πάντες να νιώσουν ερωτευμένοι ενώ το πολυαναμενόμενο "Take Me To Church" μάς μετέτρεψε σε.. ερμηνευτές!

 

 

Μετά από τόση συγκίνηση, τόσο χορό, τόσο ξεφάντωμα και με το αίμα να βουίζει ζωηρά στις φλέβες, πώς να μην κερδίσουμε όλη την νεανικότητα, την ένταση, την υγεία και τη λάμψη που ισχυρίζεται η έρευνα του Goldsmith University; Άλλωστε, όλα μοιάζουν πιο εύκολα και πιο απολαυστικά όταν έχεις κάποιον που φυλάει όλα όσα αγαπάς!

 

Μιας όμως που υπολείπεται μία ακόμα ημέρα για να λήξει το φετινό Release Athens, φρόντισε να κάνεις και εσύ κάτι για τον εαυτό σου και να κλείσεις τώρα ένα εισιτήριο για τις 30/6 με headliners τους εκρηκτικούς Disturbed!

σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
 
 
 
 
I WAS THERE