Κατώτερος των προσδοκιών ο LiL Pump στην Αθήνα, μετά από μια βουτιά στο πλήθος που δεν του βγήκε
O Lil Pump και ο τεράστιος Steve Aoki
Ιούλ13
 

Κατώτερος των προσδοκιών ο LiL Pump στην Αθήνα, μετά από μια βουτιά στο πλήθος που δεν του βγήκε

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο Primer Music Festival, παρά την αδιάφορη εμφάνιση του 17χρονου σουπερστάρ του χιπ-χοπ

Γράφουν στο Facebook του Primer ότι είναι το πρώτο μεγάλο dance φεστιβάλ της Αθήνας και μπορεί να είναι αλλά το αδικούν λίγο. Είναι με διαφορά το πιο νεανικό φεστιβάλ της πόλης.

 

Όταν μπαίνεις στο Κλειστό Ξιφασκίας του Φαλήρου περιτριγυρίζεσαι από χιλιάδες ξαναμμένα από τον χορό και τις τσιρίδες πιτσιρίκια. Ο μέσος όρος ηλικίας ξεκινάει από τα 12 και δεν ξεπερνάει τα 25. Μαζί τους στέκονται και ορισμένοι αποσβωλομένοι γονείς από τον πανικό που επικρατεί.

 

Το συγκεκριμένο κοινό όμως είναι το πιο ζωντανό και ακομπλεξάριστο που έχω πετύχει χρόνια σε συναυλία. Τα πιτσιρίκια περνούν καλά, γεμάτα ενέργεια και ενθουσιασμό, με σηκωμένα τα κινητά τους στα χέρια, τραβώντας φωτογραφίες, βίντεο ή ανάβοντας τον φακό για να δείξουν ότι είναι lit και δεν τους περίσσευε χρόνος για γκρίνιες. Για μένα είναι το τέλειο κοινό που σε κάνει να νοσταλγείς τη μέρα που είχες δει την πρώτη σου συναυλία ή τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη.

 

Ο 17χρονος ράπερ έδωσε ένα ρεσιτάλ δυσφορίας. Έδειξε να μη συνειδητοποιεί σε τι κοινό απευθύνεται. Τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα μετά από μια ανάποδη βουτιά που έκανε και δεν του βγήκε.


Δυστυχώς, o Lil Pump δεν φάνηκε να αντάξιος των προσδοκιών τους, αν και το να δεις το είδωλο σου πάνω στην σκηνή, καμιά φορά αρκεί. Θα προτιμούσα να ήταν περισσότερο επαγγελματίας και όχι τόσο ντίβα.

 

Ο 17χρονος από το Μαϊάμι έδωσε ένα ρεσιτάλ δυσφορίας. Έδειξε να μη συνειδητοποιεί σε τι κοινό απευθύνεται. Τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα μετά από μια ανάποδη βουτιά που έκανε και δεν του βγήκε. Δεν είδα αν προσγειώθηκε στο κεφάλι κανενός ή στο έδαφος αλλά για λίγα λεπτά το crew του ανησύχησε για την τύχη του και ανέβηκε σύσσωμο στην σκηνή και τον έψαχνε κάτω στο πλήθος να δει αν είναι καλά.

 

Αυτή η ριψοκίνδυνη κίνησή του χάλασε την υπόλοιπη βραδιά και τη διάθεσή του. Δεν τραγούδησε καθόλου, απειλούσε συνέχεια ότι θα φύγει από την σκηνή, αν το κοινό δεν κουνηθεί λίγο. Το προέτρεπε να κάνει mosh pit και να χτυπηθεί.

 

Κατώτερος των προσδοκιών ο LiL Pump στην Αθήνα, μετά από μια βουτιά στο πλήθος που δεν του βγήκε
Στο Primer, νομίζω, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είχε έρθει για τον Pump και δεν ήταν από περιέργεια, γνώριζαν την μουσική του.

 

«Μην κάθεστε και με κοιτάτε μόνο», ούρλιαζε συνέχεια από τα μικρόφωνα και μετά έκανε υποδείξεις ότι δεν χορεύουν αρκετά. Άσ' τα βράσ' τα. Ευτυχώς, τα πιτσιρίκια δεν πτοήθηκαν από τη βαρυθυμία του, τραγουδούσαν όλα τα κομμάτια αντί γι' αυτόν. Προσπάθησαν να κάνουν μέχρι και mosh pit για να τον ευχαριστήσουν. Τον λατρεύουν.

 

Και γιατί όχι; Είναι σταρ και το δείχνει. Τα βίντεο του κάνουν εκατομμύρια views σε λίγες μόνο μέρες. Το Instagram του έχει τρελό following. Βγάζει εκατομμύρια από την εφηβεία του. Είναι από τα πρώτα και μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης χιπ-χοπ που έχει έρθει στην χώρα μας. Ο πρώτος Lil (μικρός).


Έχω πάντως την αίσθηση ότι οι γονείς το καταδιασκέδαζαν περισσότερο από τα παιδιά τους σε κάποιες φάσεις.

 

Στο φεστιβάλ έφτασα με λίγη καθυστέρηση προς το τέλος του σετ του Tujamo που κατάφερε να ξεσηκώσει αρκετά. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πόσους φαν έχει ο Don Diablo και την αγάπη που του έχουν ορισμένοι που κρατούν πανό και την ελληνική σημαία με βαμμένο το σήμα του στην μέση. Ήταν κάτι που δεν περίμενα. Το σετ του ήταν λίγο αλλοπρόσαλλο. Μια μίξη από δικά του κομμάτια, επιτυχίες και διάφορα άλλα μιξαρισμένα για χορό.

 

Κατώτερος των προσδοκιών ο LiL Pump στην Αθήνα, μετά από μια βουτιά στο πλήθος που δεν του βγήκε
Τελευταία εκφράζονται διάφορες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι πλασματική η επιτυχία των νέων σταρ, κυρίως του χιπ χοπ σήμερα.

 

Τελευταία εκφράζονται διάφορες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι πλασματική η επιτυχία των νέων σταρ, κυρίως του χιπ χοπ σήμερα. Στο Primer, νομίζω, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είχε έρθει για τον Pump και δεν ήταν από περιέργεια, γνώριζαν την μουσική του. Φάνηκε έντονα όταν αρκετοί αποχώρησαν πριν βγει ο Aoki στην σκηνή.

 

Κρίμα επειδή στο τέλος του σετ του, έβγαλε τον Lil Pump πάλι στην σκηνή, σε μια προσπάθεια εξιλέωσης του δεύτερου για την προηγούμενη συμπεριφορά κακομαθημένου που έδειξε. Αν ποτέ ξανάρθει από τα μέρη μας (που υποψιάζομαι ότι θα το κάνει), ελπίζω να είναι σε καλύτερη φόρμα. Προσωπικά θα ξαναπάω.

 
 
 
 
I WAS THERE
I WAS THERE